Microsoft llança el SP2 per a Windows Vista… sense dir res

Compartir

WindowsLa nul·la publicitat que ha donat la companyia de Redmond al llançament deixa ben patent el futur que li espera a aquesta versió del seu sistema operatiu, que ha representat juntament amb Windows ME un dels seus grans fiascos comercials i de crítica.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Si habitualment les grans companyies d’informàtica en general i Microsoft en particular ens tenen acostumats a espectaculars llançaments dels seus principals productes i les posteriors actualitzacions, la companyia de Steve Ballmer ha fet tot al contrari amb el Service Pack 2 per a Windows Vista, el desenvolupament del qual va acabar a finals del passat mes d’abril amb la versió RTM (Release To Manufacture) i la versió final de la qual va veure la llum el 26 de maig. Ni la pàgina inicial del lloc web de la companyia ha reflectit la novetat, ni s’ha pogut trobar una nota de premsa al respecte, almenys en les primeres hores de disponibilitat del producte.

Amb la publicitat que se li està donant a Windows 7, la propera iteració de la plataforma de Microsoft, i la bona acceptació i crítiques de què està gaudint, aquesta és la rematada que marca el proper punt i final de Windows Vista, un sistema que continuarà rebent suport tècnic per part de la multinacional nord-americana seguint els terminis fixats però que, òbviament, no gaudirà de pròrrogues en el seu cicle de vida com ha tingut Windows XP, sense cap mena de dubte el sistema més reeixit de la companyia. La mateixa Microsoft es contradiu amb les seves accions, perquè tot i admetre algunes errades amb Vista i que no ha estat tan reeixit com la resta de versions, no ha arribat a admetre mai obertament que hagi estat un fracàs i, en canvi, el tracte que li dóna (al sistema i als seus usuaris) és de segona fila, segons podem veure.

Tècnicament, Windows Vista SP 2 no aporta grans novetats: inclou Windows Search 4.0 (l’eina de cerca d’escriptori), un assistent per a la connexió ràpida i simple a xarxes WiFi (WCN, Windows Connect Now), suport per a CPU’s VIA de 64 bits, i millora la gestió de l’energia fins en un 10%, sense cap mena de dubte quelcom molt útil en els portàtils. També s’ha afegit suport per a Bluetooth 2.1 i s’han adjuntat pegats que corregeixen diversos bugs.

La descàrrega d’aquest Service Pack pot ser realitzada mitjançant l’eina d’actualització del sistema operatiu, o bé descarregant-lo manualment des del lloc web de Microsoft. En cas d’haver instal·lat alguna versió prèvia d’aquest mateix paquet, aquesta haurà de ser desinstal·lada prèviament.

Paral·lelament al Service Pack 2 de Windows Vista, també s’ha llançat el SP2 per a Windows 2008. El binari d’instal·lació és el mateix, demostrant així que ambdues branques del sistema operatiu comparteixen la major part del codi font.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)