Microsoft llança Silverlight 3

Compartir

MicrosoftSuport per a més plataformes (PowerPC) i més èmfasi en el vídeo d’alta qualitat, els signes distintius d’aquesta nova revisió.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – La multinacional de Redmond continua apostant pel seu entorn d’execució d’aplicacions RIA (Rich Internet Application), al qual fa avançar a pas de marxa si jutgem per la rapidesa amb què l’actualitza. No és gens estrany, perquè al seu davant hi té contendents de pes com el JavaFX de Sun Microsystems i, sobretot, l’AIR d’Adobe.

En aquesta nova versió de Silverlight, Microsoft fa especial èmfasi en la reproducció de vídeo, afegint suport per a l’acceleració gràfica nativa a la GPU de la màquina local, el que li permet accedir a un potent recurs per a la presentació de vídeo i imatges bitmap. Per a vídeo també s’inclou suport per al còdec H.264.

Les aplicacions realitzades amb Silverlight també surten del marc del navegador per a executar-se en la seva pròpia finestra, ja que fins ara estaven constretes al marc esmentat. La personalització mitjançant skins de la finestra en la què s’executen també és possible.

La disponibilitat de Silverlight 3 és per a Windows i Mac OS X tant en la seva versió per a la plataforma Intel x86 com per a la ja vetusta PowerPC*. Oficialment es suporten els navegadors web Internet Explorer, Firefox i Safari, però un dels redactors del lloc web OSnews (dedicat a l’actualitat informàtica) s’ha trobat amb què el plug-in instal·lava i funcionava correctament en Chrome sobre Windows 7. Per als programadors, s’ofereix suport total per a Silverlight 3 en els entorns Visual Studio 2010 i .NET .

Un dels aspectes més treballats per Microsoft pel què fa a Silverlight és la seva relació amb els partners que aporten aplicacions i continguts per a l’entorn RIA, de manera que la companyia de Steve Ballmer ha aconseguit un ampli suport entre la indústria. Per exemple, Envivio ha llançat una solució per a emetre TV en temps real a través d’Internet emprant Silverlight, i altres iniciatives usaran el programari de Microsoft per als seus llocs web oficials i la retransmissió dels seus esdeveniments.

La descàrrega de Silverlight 3 ja pot ser realitzada gratuïtament des del seu lloc web oficial.

* Segons afirma OSnews

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)