Microsoft llança un Windows 8.1 amb millores destacables per al BYOD

Compartir

Millores en la interfície d’usuari, l’ús amb el núvol però, sobretot, en la integració de dispositius propis a les xarxes corporatives seguint la tendència del BYOD, són les novetats que aporta el nou Windows 8.1, i que repassem en aquest article.

Bing, integrat en Windows 8.1

Bing, integrat en Windows 8.1

Amb caràcter general, el nou Windows 8.1 ofereix a l’usuari noves mides de tiles, els quadres que presenta a la Home Page i que poden contenir la icona d’una aplicació o informació actualitzada en temps real de la pròpia app (per exemple, una predicció meteorològica a hores vista).

També s’afegeix més sincronització amb el núvol, concretament -i com és lògic- amb el servei Skydrive de Microsoft.

El navegador Internet Explorer 11 s’ha millorat en temps de càrrega de pàgines i sincronització de preferits i historial entre diferents dispositius, així com en seguretat de les extensions, podent escanejar les extensions en format binari abans de la seva execució.

També Windows Defensar, la solució de seguretat de la mateixa Microsoft, ha millorat incorporant una eina d’anàlisi del comportament de la xarxa per detectar conductes sospitoses per part de botnets o altre malware conegut o encara desconegut.

Per als clients corporatius i els departaments TI de les empreses s’han fet una sèrie de millores també molt interessants:

Millores en el BYOD

L’anomenat BYOD (Bring Your Own Device, porta’t el teu dispositiu) és una tendència que ha existit pràcticament des de sempre en petites i mitjanes empreses però, sobretot, en startups, però que amb l’adveniment dels smartphones i tablets d’ús personal que es comparteixen per a tasques corporatives ha explotat definitivament, i consistent en utilitzar per a les tasques de l’empresa un dispositiu propi del treballador adquirit i l’ús també és compartit per a tasques personals.

El BYOD constitueix un maldecap per als departaments tecnològics de les empreses, que han d’integrar en la seva infraestructura maquinari/programari equipament divers tant en sistemes operatius, com en versions d’aquests, així com en aplicacions emprades en cadascun, per no parlar de l’aspecte de la seguretat.

Windows 8.1 presenta com a novetat en aquest camp Workplace Join, que permet a un dispositiu amb aquesta versió del sistema ser incorporat a un domini corporatiu atorgant al departament de sistemes d’informació de l’empresa la potestat per controlar al detall els permisos d’accés als diferents recursos compartits que aquest té per optimitzar la seguretat.

Work Folders permet sincronitzar documents des de fora del tallafocs corporatiu, de manera que els documents estaran en una carpeta en local però es sincronitzaran amb la carpeta remota del servidor de l’empresa.

Altres novetats en el camp del BYOD per a Windows 8.1 són:

  • Open MDM, que permet l’ús de productes de gestió de dispositius mòbils de terceres parts;

  • Mobile Device Management, facilita la gestió de dispositius Windows RT com a dispositius mòbils sense haver de desplegar en ells cap agent;

  • Web Application Proxy, nova manera d’autenticar-se per tenir accés als recursos de la xarxa corporativa;

  • millores en RDS. Escriptoris virtuals;

  • reconeixement d’impressores per NFC, amb la qual cosa tan sols cal tocar la impressora en la qual vulguem imprimir amb el nostre dispositiu Windows 8.1 per començar a treballar amb ella;

  • impressió per Wi-Fi Direct. El mateix que l’anterior però via Wi-Fi;

  • suport per a visualització Wi-Fi en pantalles remotes via Miracast.

Dues aplicacions executant-se en Windows 8.1

Dues aplicacions executant-se en Windows 8.1

Millores en mobilitat

Windows 8.1 afegeix suport per a dispositius de connexió per ràdio embedded (encastats, part del mateix maquinari de la tauleta tàctil o PC), el que permet estalviar bateria entre d’altres beneficis. També disposarem d’opció de fer ‘tethering‘, és a dir, compartir la connexió de xarxa 3G/4G amb altres dispositius a través de Wi-Fi. No s’indica si hi ha un nombre màxim de dispositius.

En Windows To Go, la botiga d’aplicacions de Windows es troba disponible en qualsevol PC que emprem, pel que podrem instal·lar noves apps des d’un dispositiu que no sigui el que fem servir habitualment, i quan canviem a aquest darrer, també tindrem disponibles aquestes apps que hàgim instal·lat.

A més:

  • inclòs suport per a multitud de clients de VPN (xarxa privada virtual, per les seves sigles en anglès);

  • login mitjançant un sol clic al inbox de les intranets.

Seguretat

Per als administradors de sistemes de les empreses s’inclou una nova opció que permet marcar el contingut del dispositiu de diverses formes com, per exemple, corporatiu o encriptat, i eliminar-lo remotament segons convingui un cop finalitzi la relació contractual entre el propietari del dispositiu i l’empresa.

També s’inclou l’encriptació de disc fins ara disponible en Windows RT i Windows Phone. Quan s’utilitza un compte Microsoft com a usuari, els dispositius dels consumidors són automàticament protegits encriptant seu disc dur.

A més:

  • millorat el reconeixement de la identificació biomètrica per empremta digital

Windows 8.1 és una actualització gratuïta per als posseïdors d’una llicència de Windows 8 que es pot descarregar i instal·lar directament des de la Windows Store.

Aquells professionals de les tecnologies interessats en provar el nou sistema, tenen a la seva disposició una versió d’avaluació de 32 o 64 bits de Windows 8.1 Enterprise, els requeriments de maquinari de la qual són disposar d’un processador amb velocitat d’1 GHz o superior, 1 GB. de RAM, 16 o 20 GB d’espai en disc, i una tarja de vídeo compatible amb DirectX 9 i driver WDDM, i que és vàlida per 90 dies.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: