Microsoft llicencia la tecnologia Flash d’Adobe per al seu sistema operatiu m

Compartir

Tot i disposar de Silverlight, un producte que bàsicament fa el mateix però essent un desenvolupament propi, la companyia de Redmond ha preferit comptar amb una plataforma que fa més temps que està al mercat i té molts milions d’usuaris.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Microsoft i Adobe han arribat a un acord que permetrà a la primera incloure la versió Lite de Flash en el seu sistema operatiu per a telèfons mòbils i PDA’s, Windows Mobile. Aquesta maniobra no deixa de sorprendre per la part de Microsoft, ja que la companyia de Redmond disposa d’un producte competidor de la tecnologia Flash d’Adobe anomenat Silverlight, malgrat que la seva versió mòbil no estarà a punt fins més endavant.

El perquè d’aquest acord precisament ara quan la companyia de Redmond està intentant donar ales a Silverlight és tot un misteri fora dels quarters generals de Microsoft, quan el pas més lògic potser hauria estat aguantar una mica més fins a disposar d’un producte propi i fer-li la competència en un nou terreny a Adobe.

Flash Lite és una versió retallada i optimitzada per a dispositius mòbils de Flash, un plug-in per a navegadors web que permet reproduir llocs web que, emprant aquesta tecnologia, presenten a l’internauta completes animacions amb vídeo i funcionalitats d’interactivitat. Aquesta versió retallada pateix de diversos handicaps com el no poder reproduir fitxers preparats amb la darrera versió, Flash 9, o no disposar de totes les funcionalitats per al seu germà gran de sobretaula.

Flash Lite fou, precisament, una de les apostes d’Adobe en el darrer Mobile World Congress celebrat aquest passat febrer a Barcelona.

De l’acord signat només se’n coneix que permetrà a Microsoft incloure el reproductor Flash Lite d’Adobe en el seu sistema operatiu Windows Mobile, el que redundarà que en un futur proper tots els dispositius equipats amb aquest sistema surtin al carrer podent navegar per pàgines web que emprin la tecnologia Flash. Tampoc s’han donat dates per a què això passi.

Més informació:

Article a CNET News.com
http://www.news.com/8301-13579_3-9894639-37.html?part=rss&subj=news&tag=2547-1_3-0-20

Guillem Alsina