Microsoft modifica les seves llicències incorporant la possibilitat de llogar equips

Compartir

WindowsFins ara, i malgrat que era una pràctica habitual, el lloguer d’equips informàtics amb Windows i Office instal·lat violava la llicència d’ús establerta per Microsoft i acceptada per l’usuari en el moment de la instal·lació de l’equip. Ara, la companyia de Redmond ha posat a disposició dels usuaris la solució… pagant.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Una situació gens estranya fins ara era arribar a un aeroport, cibercafé o hotel, i usar un ordinador amb Windows i Office instal·lats pagant una mòdica quantitat per cada fracció de temps que l’estiguéssim emprant (un quart d’hora, mitja hora, una hora,…). Normal, si, però il·legal, quelcom que molts de vosaltres, amics lectors, ni tan sols sospitàveu.

El problema és la llicència d’usuari del sistema operatiu i la suite ofimàtica de Microsoft, que no permeten el lloguer, leasing o outsourcing del programari, pel què aquesta pràctica és il·lícita, malgrat que personalment no se de cap cas en el qual s’hagi perseguit explícitament, potser perquè Microsoft no considerava que perjudiqués als seus ingressos. Aquesta situació, però, podria canviar aviat.

I això perquè des del principi d’aquest any ha entrat en vigor una llicència específica per a aquells que volen llogar els seus equips informàtics amb el corresponent programari. Aquestes llicències es presenten amb un preu inferior al de les llicències corrents fins al juny d’enguany, una promoció que Microsoft ha llançat per tal d’afavorir la seva adopció.

Malgrat tot, pot semblar que la companyia de Redmond ha permès durant anys aquest comportament per a, quan li ha convingut, començar a recaptar per això, un cop els usuaris tenen assumit que en certs llocs ha d’haver-hi una màquina amb Windows i Office per a què ells puguin treballar.

És probable que la mesura no només afecti a cibercafés i aeroports, sinó també a gran quantitat d’instal·lacions que organitzen tota mena d’esdeveniments i que molts cops necessiten muntar sales de connexió o de premsa amb ordinadors disponibles. Veurem també si es persegueix de forma efectiva als infractors o bé hi ha una certa laxitud amb el tema.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)