Microsoft no apostarà per Windows Phone 7 en el camp dels tablets

Compartir

Windows Phone 7Alt executiu de la companyia de Redmond declarava en l’acte de llançament del nou sistema a The Register que l’experiència d’usuari del Windows 7 s’adequa molt més al què necessiten els tablets, i que la seva plataforma per a smartphones no dóna la talla en aquest tipus d’aparells. El rotatiu online especula amb la possibilitat d’una tercera plataforma de programari de la companyia, malgrat que tampoc aclareix si es tracta d’una postura oficial del fabricant nord-americà o de l’opinió personal d’un dels seus directius.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Sigui com sigui i el que sigui, Microsoft necessita alguna cosa per al sector dels tablets lleugers moderns abans de què Android se li ‘mengi’ tot el seu mercat. Donada la importància estratègica que tindrà en el futur proper (i que, de fet, ja comença a tenir) aquest format de dispositiu, pot jugar-se amb això aguantar l’hegemonia de la que gaudeix actualment en el segment desktop o bé perdre-la.

Apple es va avançar amb el seu iPad, però l’estan seguint les seves principals competidores amb dispositius basats en Android, sense esperar al Chrome OS de Google. És el cas de Samsung, que està apostant fort per la plataforma de la companyia de Sergey Brin i Larry Page amb el Galaxy Tab, malgrat que també una miríada de desenvolupadors orientals està emprant aquest sistema per a dispositius més desconeguts fora dels mercats asiàtics. RIM té la seva pròpia plataforma per al PlayBook, i es rumoreja que HP emprarà WebOS per als seus futurs tablets.

Enmig de tot això, el rotatiu especialitzat en noves tecnologies The Register informa que Microsoft no llicenciarà Windows Phone 7 per a desenvolupaments fora de smartphones, malgrat que tampoc deixa gaire clar pel què apostarà. La informació facilitada per la publicació britànica es basa en les declaracions d’un alt directiu de la companyia de Redmond, Greg Sullivan, Mànager Sènior de Producte, qui va venir a afirmar que Windows Phone 7 no té “múscul” per a exercir de director d’orquestra d’un tablet.

En opinió d’aquest directiu, és Windows 7 el sistema adequat per treballar amb un d’aquests aparells.

The Register no aclareix si les declaracions de Sullivan foren realitzades en un ambient informal i distés com una opinió personal (i que, per tant, podrien no necessàriament respondre a l’estratègia empresarial de Microsoft), o bé com a part del discurs après que els executius han de donar a la premsa.

A l’article de The Register, l’autor (que signa amb el pseudònim Faultline) especula amb la possibilitat de què la companyia de Steve Ballmer es decanti per la creació d’una nova plataforma a mig camí entre Windows Phone 7 i Windows 7 (més potent que la primera però més lleugera que la segona). Però aquí el handicap pot ser el maquinari.

La majoria dels tablets lleugers moderns estan basats en microprocessadors d’arquitectura ARM malgrat que aquests hagin estat construïts per diversos fabricants. Windows 7 només es troba disponible per a l’arquitectura x86, mentre que Windows Phone 7 ho està per a l’arquitectura ARM, el que faria més fàcil adaptar aquesta darrera plataforma més que no pas Windows 7.

Malgrat tot, en l’arena del maquinari per a tablets, manca encara per entrar un jugador: Intel. No existeixen tablets basats en les CPUs Atom, almenys no per al mercat de masses. I Windows 7 si que està disponible per a aquesta família de microxips.

De fet, no seria rara una aliança entre ambdues empreses: Intel necessita entrar en el terreny dels tablets tant com Microsoft, ja que no comptar amb una presència forta en aquest segment podria proporcionar a l’armada de fabricants de xips ARM un punt de suport molt important per a posar un peu amb força en el segment netbook, fins ara monopolitzat per Intel. De la necessitat d’ambdós (Microsoft per les raons exposades anteriorment), seria molt fàcil arribar a la conclusió de que es necessiten i, d’aquí, a l’acord.

Tornant a les declaracions de Sullivan aquest va basar el seu argument en què la interfície gràfica i el suport multitàctil de Windows 7 eren més adequats per a un tablet que la interfície de Windows Phone 7.

És probable que les respostes a totes les incògnites plantejades per aquestes declaracions de Greg Sullivan no siguin contestades fins d’aquí a unes quantes setmanes.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina