Microsoft obre més el seu format PST de dades d’Outlook

Compartir

WindowsLa iniciativa s’emmarca en les accions que la companyia de Redmond du a terme per facilitar la interoperativitat entre els seus productes i els de la competència, fruit dels acords aconseguits amb els diversos organismes de regulació del mercat.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – El format de fitxer PST (sigles corresponents a Personal Storage Table) correspon als magatzems de dades en els quals l’Outlook desa els missatges de correu enviats i rebuts per l’usuari, la informació de les carpetes en què aquests es divideixen, els calendaris, llibretes d’adreces i altres elements subjectes de ser gestionats des del popular client de correu electrònic. En esdevenir aquest un estàndard de facto per a la gestió del correu, el format PST s’ha convertit en un dels més emprats per a aquestes tasques. Per a aquells desenvolupadors que vulguin introduir compatibilitat amb l’Outlook en els seus clients de correu electrònic, fins ara es presentava un greu problema: el format PST és propietari i no hi havia gaire documentació tècnica que n’expliqués el funcionament. Això, però, canviarà.

A través del bloc dedicat a la interoperativitat de la xarxa de blocs de MSDN (Microsoft Developer Network), Paul Lorimer (Mànager de Grup per a la Interoperativitat de Microsoft Office) ha anunciat la futura posada a disposició dels desenvolupadors, d’una sèrie de documents tècnics que especificaran com interactuar amb les dades emmagatzemades en un fitxer .PST per tal d’afegir-hi elements, modificar els ja existents o esborrar-ne, les operacions habituals.

Seguint amb les declaracions de Lorimer, la documentació facilitarà l’accés als fitxers de correu, ja estiguin en el client o en el servidor, des de qualsevol plataforma i mitjançant qualsevol llenguatge de programació. Lògicament, l’interès aquí es centrarà en els desenvolupadors d’Evolution, un programa client de correu molt semblant en la seva interfície d’usuari a l’Outlook i que proporciona les mateixes funcionalitats que aquest als usuaris. Moltes distribucions de GNU/Linux l’empren com a client de correu estàndard.

A l’article del bloc de MSDN no s’esmentaven explícitament dates, pel que és impossible de moment conèixer quan serà publicada la informació.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)