Microsoft oferirà solució gratuïta anti-malware

Compartir

El seu nom en clau és "Morro", i substituirà a Windows Live OneCare que continuarà a la venda fins al juny del 2009.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – La companyia de Steve Ballmer ha anunciat que a partir del proper 30 de Juny de 2009 deixaran de vendre’s llicències de Windows Live OneCare, la seva eina de seguretat i treball en xarxa que permet no només protegir-se del malware, sinó també compartir de manera fàcil impressores i altres recursos sense haver de realitzar grans configuracions, una cosa semblant a l’estàndard Zeroconf la implementació més coneguda del qual és el Bonjour d’Apple.

El seu substitut es coneix per ara amb el nom en clau de "Morro", i deixarà de banda les facilitats per a compartició de recursos en xarxa i aprofitament dels recursos compartits per centrar-se únicament en la seguretat.

Una altra novetat és que aquest producte podrà ser descarregat des d’Internet sense cap cost, és a dir, de manera gratuïta. Segons Microsoft, el motiu per a aquesta gratuïtat es troba en les màquines de baix cost que comencen a proliferar als països en vies de desenvolupament (o, almenys, anomenats així des dels autoanomenats "desenvolupats"), els usuaris dels quals moltes vegades no es poden permetre la compra de programari extra per a, per exemple, protegir la seva màquina del malware. Això provoca que siguin una presa fàcil per a les botnets (o xarxes d’ordinadors zombi), els virii (aquells que programen virus) i els creadors de scam, passant a engrandir les files d’equips infectats i, per tant, servint com a plataformes de llançament per a atacs contra altres ordinadors.

Per aquest mateix motiu, la companyia de Redmond ha donat a conèixer que els recursos que consumirà aquesta mateixa solució seran mínims, ja que la majoria del maquinari en el qual s’executarà serà també molt escàs. Morro estarà preparat per executar-se sobre Windows XP, Vista i Windows 7, essent així una de les primeres solucions que anuncia la seva compatibilitat amb el proper sistema operatiu de Microsoft.

Ara manca veure quina és la reacció de les companyies que produeixen programari de seguretat com antivirus o antispyware, ja que en tenir Microsoft una posició dominant en el mercat, tot el que aquesta empresa ofereixi gratuïtament o integrat amb el sistema operatiu és examinat immediatament amb lupa per la seva competència, disposada en la majoria dels casos a arribar als tribunals si fes falta.

Guillem Alsina