Microsoft Office 2013 ja és oficial

Compartir

S’ha presentat la nova suite ofimàtica plena de novetats. La més destacada: la integració en el núvol.

Steve Ballmer durant l'acte de presentació de l'Office 2013

Steve Ballmer durant l’acte de presentació de l’Office 2013

Arriba la nova suite ofimàtica en les seves 3 versions (domèstica, professionals i PIMES). Segons Steve Ballmer “Hem pres mesures avantguardistes a Microsoft; el nou i modern Office oferirà productivitat i flexibilitat sense precedents tant als consumidors com als clients empresarials. Es tracta d’un servei en el núvol que brillarà quan s’utilitzi conjuntament amb Windows 8”.

La renovada suite es caracteritza bàsicament pel seu suport complet per a pantalles tàctils podent-se fer anar amb els dits i llapis òptics (a més del teclat i ratolí) enfocat per a qualsevol tauleta inclosa la pròpia de la companyia, Surface. OneNote i Lync són les primeres aplicacions del nou Office en Windows 8.

També destaca la inclusió d’una versió Office Home and Student 2013 RT en els Windows RT per a arquitectura ARM.

Un altre aspecte és que la nova suite Office és molt ‘social’ amb la inclusió de Yammer, el qual ha proporcionat una xarxa social privada i segura per a les empreses, seguiment a gent, equips, documents i llocs a SharePoint; People Card per obtenir una vista integrada dels teus contactes a qualsevol lloc d’Office i la suma del programari de VoIP, Skype que vindrà integrat en el paquet.

La darrera característica -i la que més s’ha destacat en els titulars dels ‘mass media’- és el núvol, ja que vindrà amb Skydrive inclòs per tenir el contingut sempre disponible en línia, sincronització un cop registrat a Office i la funció Office sobre demanda, un nou servei de subscripció per a Office.

Les noves versions d’Office són les següents:

  • Office 365 Home Premium – dissenyat per a les famílies i els consumidors. Aquest servei també inclou 20 GB d’emmagatzemament addicional a SkyDrive i 60 minuts internacionals al mes en Skype.
  • Office 365 Small Business Premium – dissenyat per a les petites empreses. Aquest servei també inclou correu electrònic empresarial, calendaris compartits, eines per a llocs web i videoconferència en alta definició.
  • Office 365 ProPlus – dissenyat per a clients empresarials que volen capacitats avançades i la flexibilitat d’implementar i administrar en el núvol.

Tots aquests paquets tenen una versió beta de prova.

Microsoft Office 2013 no tindrà versió per a Mac OS X, però si que oferirà actualització per a la versió 2011 per tenir-la actualitzada amb l’aplicació Skydrive.

Actualització: la nova versió d’Office no es podrà instal·lar en els ordinadors amb sistema XP i Vista, tot i que el primer d’aquests encara es trobi en el 40% de les màquines del mercat, cosa que, òbviament, no interessa a la companyia de Redmond.

La idea de Microsoft és que l’atractiu de l’Office 2013 sigui tan gran que molts usuaris i empreses abandonin l’XP per poder-lo aprofitar, ja que la seva combinació amb Windows 8 serà molt més àgil.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la llicència següent:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mig www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: