Microsoft plantarà cara a Google en les cerques amb Bing

Compartir

InternetDesprés d’alguns canvis en el seu nom, la companyia de Redmond comença a generar expectació al voltant del seu nou cercador, amb el qual intentarà competir amb la totpoderosa Google. Aprofito també per matisar les darreres informacions aparegudes en aquest mateix rotatiu sobre el possible ús de GNU/Linux en la seva operativa.

El logo de BingGuillem Alsina (guillem@imatica.org) – La companyia de Steve Ballmer ha fet públic finalment el seu proper desafiament a Google en el món de les cerques en línia. Després de fracassar l’intent d’absorció de Yahoo! (que li hagués donat un baló d’oxigen en aquest terreny i en el de la publicitat en línia), la multinacional nord-americana sembla decidida a cavalcar en solitari contra la companyia del cèlebre cercador. Per a això, i després de la reforma dels seus serveis Live, ara assalta el camp de les cerques.

Durant les darreres setmanes s’ha especulat sobre el nom del futur cercador, si seria Kumo o Bing. Ha guanyat aquesta última opció, sembla -segons alguns rumors que he pogut sentir- perquè diversos dominis (sobretot nacionals) que incloïen la paraula Kumo se li han escapat a Microsoft, a més que aquesta ja estava registrada en alguns països.

La pàgina d'entrada a Bing

Bing intenta anar un pas més enllà de l’experiència d’usuari que ofereix Google, integrant una major quantitat d’informació en els resultats de les cerques, com ara imatges o compra de productes (el què a Europa es durà a terme mitjançant un acord amb el portal Ciao). Amb això es persegueix proporcionar a l’usuari una eina per prendre decisions més que només per buscar informació.

Pàgina de resultats 

La imatge gràfica de Bing sembla estar allunyada de la de la resta dels serveis Live de Microsoft, malgrat que com de moment només podem accedir a una pàgina en la que se’ns informa que el cercador estarà disponible més endavant, i ens condueix a un vídeo il·lustratiu de les capacitats que tindrà Bing quan sigui publicat, almenys a Europa, ja que als Estats Units és totalment accessible. El seu llançament a nivell mundial es produirà aquest vinent 3 de juny.

Curiosament, en totes aquestes pàgines es veu molt poc o nul rastre de la imatge de marca de Microsoft…

Resultats de cerca de vídeos 

A partir dels 45 dies posteriors a la posada en funcionament de Bing, aquest es convertirà en el punt d’entrada per a tots els serveis online de Microsoft, incloent la saga Live, redirigint-se cap a ell el domini Live.com. D’aquesta manera, la companyia de Redmond promocionarà el seu nou cercador.

Funcionant sobre Linux?

Ponderant les notícies anteriorment aparegudes en aquest mateix mitjà (El nou cercador de Microsoft funciona sobre Linux! i Live.com també està allotjat en Linux), els detalls que anem coneixent fins ara indiquen que els servidors Linux són emprats per Akamai, empresa que proporciona serveis d’entrega de continguts i memòria cau (caché). Quan un usuari realitza una cerca en l’eina de Microsoft, en el cas que un servidor d’Akamai més proper a ell pugui entregar-li el contingut més ràpidament, es du a terme aquesta operació des dels servidors mirror d’Akamai.

Per tant, a la pregunta: funciona el nou cercador de Microsoft sobre Linux? podríem respondre que ja que se li estan entregant a l’usuari continguts des d’una plataforma GNU/Linux, si, en part almenys si. Evidentment, entenc que és un tema complex i que la meva afirmació estarà subjecta a moltes crítiques, tant gratuïtes com ben fonamentades, però crec que amb una empresa de la potència de Microsoft i amb l’acord que si no tinc mal entès manté amb Akamai technologies, és qüestió d’imatge emprar servidors Windows per absolutament tota l’operativa de qualsevol dels seus serveis, ni que sigui entregar un trist codi HTML o una simple imatge.

Resultats relatius a la nostra cerca 

Al cap i a la fi, Akamai pot gestionar un percentatge significatiu de les transaccions dels diversos llocs web i serveis en línia que posseeix Microsoft, el què encara que signifiqui un 10% del tràfic total resultant, vénen a ser milions de consultes al dia, que són servides des de màquines Linux. És, com afirmava, qüestió d’imatge per a la companyia de Redmond, està treballant de forma directa o indirecta amb la seva competència, el què també ens pot indicar que alguns dels seus partners confien més en el sistema del pingüí que en la plataforma Windows, amb el consegüent greuge que això hauria de suposar per a Microsoft.

Des d’aquestes ratlles vull agrair novament a en Rafa Martín la seva deferència amb mi i amb la nostra publicació, ja que fou ell qui va descobrir el fet i no va posar cap inconvenient a què ho publiquéssim aquí.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)