Microsoft podria considerar llançar Windows 7 en pendrive

Compartir

WindowsFacilitaria l’actualització als usuaris neòfits, ja que no els exigiria connectar una unitat de CD o DVD externa al seu netbook.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Segons afirma Ina Fried, Senior Writer de CNET News, en el seu bloc, Microsoft estaria considerant la possibilitat d’oferir una versió del seu proper sistema operatiu, Windows 7, en una clau USB. El motiu és simple: facilitar l’actualització als usuaris que actualment tenen instal·lat en els seus netbooks una versió de Windows XP o Vista.

Els netbooks són màquines un dels trets distintius de les quals és no posseir unitat de CD o DVD. Això provoca que a l’hora d’instal·lar-hi programes o actualitzar/canviar el seu sistema operatiu, tinguem una gran dificultat. En aquests casos, molts cops ens trobem en la tessitura d’haver de passar les dades des d’un DVD a una clau USB, però: i si el disc té alguna protecció anticòpia? Si es tracta d’un sistema operatiu com ens assegurarem que la clau USB creada pot arrancar el seu instal·lador?

Si un usuari final vol actualitzar el seu netbook a una nova versió del Windows, s’ha de buscar pel seu compte una unitat de DVD externa connectable mitjançant un port USB, ja que tots els netbooks permeten l’arrancada des d’aquests dispositius. Això implica o bé adquirir una unitat d’aquesta mena, o bé aconseguir que la hi deixin, o bé utilitzar un dispositiu que converteixi una unitat interna IDE o SATA a USB, aconseguint prèviament la unitat.

Tot això només constitueixen molèsties per als usuaris neòfits, pel què per tal de facilitar la migració a 7 (necessària ja per deixar definitivament enrere el Windows XP, quelcom que no ha pogut fer-se amb Vista) la companyia de Steve Ballmer podria estar considerant seriosament la comercialització de Windows 7 directament en format de clau USB.

El que no revela Fried (tot i que alguns mitjans sí que han tret aquesta conclusió) és si la clau USB de Windows 7 serà (en cas que finalment vagi a existir) autoarrancable en mode Live. Els CDs i DVDs de GNU/Linux gaudeixen des de fa temps d’aquesta possibilitat, i des de fa un temps les principals distribucions inclouen eines per a generar claus USB o es venen directament en aquest format (com Mandriva), el que els facilita equipar a màquines com el Gdium d’Emtec, que no té disc dur i l’emmagatzemament del qual depèn de la clau USB que se li connecti.

Microsoft podria voler assaltar aquest mercat, el de les màquines amb més estretor de maquinari especialment pel què fa al seu emmagatzemament, encara que es toparà amb una oferta (Linux) el preu de la qual no té comparació amb el d’aquest sistema operatiu, malgrat que comptarà també amb l’avantatge de ser un escriptori universalment conegut. I ja sabem com són els usuaris, que prefereixen apostar pel què coneixen abans que obrir noves fronteres…

Per descomptat, la notícia no ha estat confirmada ni desmentida oficialment per la companyia de Redmond, ni Fried revela la seva font a la multinacional.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)