Microsoft podria estar interessada en comprar Logitech

Compartir

La companyia de Redmond ni afirma ni desmenteix l’operació, la qual es rumoreja des del gener, mentre que Logitech ja adverteix que no li agrada la idea.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Microsoft sembla estar necessitada d’una operació de compra efectista per a pal·liar el petit desastre que se li ha vingut a sobre per no poder completar l’adquisició de Yahoo!. En efecte, la resistència del gegant d’Internet ha posat en dubte la confiança que els inversors tenien en la companyia fundada per Bill Gates, redundant en una baixada del preu de les seves accions. I sembla que la forma de solucionar el problema s’ha trobat en la compra d’un fabricant de maquinari de prestigi com és Logitech.

Aquesta darrera companyia, amb base a Suïssa, és coneguda especialment per la seva gamma de ratolins i teclats, sempre en avantguarda de les noves tecnologies. Logitech també comercialitza línies d’altaveus i webcams. I és precisament aquesta afinitat amb la línia de productes de maquinari de Microsoft, que fabrica la mateixa tipologia de productes i es pot considerar una competidora de Logitech, la que podria motivar un interès de la companyia de Redmond per l’adquisició, que de passada reafirmaria el seu poder econòmic.

A tot això, des de Microsoft ni es confirma ni es desmenteix el seu possible interès pel fabricant suís, i des de Logitech s’adverteix -a través d’una entrevista al Corriere Della Sera de la qual se’n fa ressò Reuters– que qualsevol intent d’adquisició que vingui des de la multinacional de Redmond simplement "no tindrà sentit".

Guillem Alsina