Microsoft podria estar “jugant brut” amb el cercador de Google

Compartir

InternetLa companyia de Steve Ballmer hauria ofert pagar a News Corp. (propietat de Rupert Murdoch, el qual va amenaçar ara fa uns dies de treure els continguts del Wall Street Journal de Google) per tal que impedís al conegut cercador indexar els seus continguts. Aquestes revelacions han estat realitzades pel Financial Times, i cap de les dues empreses presumptament implicades ha volgut fer declaracions.

Rupert MurdochGuillem Alsina (guillem@imatica.org) – Segons denuncia el reputat diari Financial Times, Microsoft li estaria fent joc brut a Google per a posicionar el seu cercador Bing. La tàctica de la companyia de Redmond no seria cap altra que pagar a destacats productors de continguts per a què impedeixin que Google els classifiqui en les seves bases de dades.

La veda l’obria recentment Rupert Murdoch, el magnat propietari del grup Fox i de rotatius com el Wall Street Journal, els continguts a Internet del qual són de pagament. Murdoch amenaçava, literalment, amb treure als seus mitjans de Google, impedir que els continguts publicats per aquests fossin indexats en el popular cercador.

Google va respondre amb la tranquil·litat que es pot permetre el líder, i més després de les males xifres que presenten els seus principals competidors, recordant a Murdoch que qualsevol lloc web pot donar de baixa els seus continguts del cercador amb tan sols comunicar-ho.

Ara, el Financial Times revela que la mà de Microsoft es pot trobar al darrera d’aquesta amenaça. Segons el rotatiu, la companyia de Redmond hauria parlat amb News Corp. així com amb altres grups mediàtics, encara que probablement no per a abandonar directament Google, sinó per a buscar una sortida monetitzada als seus continguts en els cercadors. I, probablement, Microsoft hagi ofert aquesta possibilitat, és a dir, pagar als editors per incloure les notícies dels seus mitjans en el cercador Bing, amb la qual cosa si els altres cercadors (Google inclòs) no segueixen aquest mateix camí, el motor de cerques dels nois de Redmond disposaria d’un avantatge competitiu. I no és difícil imaginar que Microsoft estarà disposada a jugar-se el tot pel tot amb aquesta inversió econòmica.

Les denúncies del Financial Times indiquen que la informació sobre les converses entre News Corp. i Microsoft ha estat proporcionada per algú proper a una de les dues companyies, i pel què s’ha deixat a entreveure suposo que ho és a News Corp. També afirmen des del rotatiu que la companyia de Redmond estaria en converses amb altres grups mediàtics per tal d’aconseguir el mateix propòsit.

La intenció última de la companyia de Redmond seria, més que quedar-se amb les notícies en exclusiva, forçar a Google a gastar diners comprant aquesta mena de continguts, i probablement altres més endavant, buscant amb això estrangular econòmicament a la companyia de Mountain View en una àrea en la qual aconsegueix molts més beneficis del que gasta.

Davant d’aquestes revelacions, em pregunto que, si això és cert, què és exactament el que va fer Rupert Murdoch amb les seves declaracions, si va ser quelcom premeditat o fins i tot calculat per Microsoft per forçar a Google a donar una resposta en la línia de “molt bé, doncs pagarem per tenir aquests continguts”, o bé va ser una sortida de to del magnat que es va avançar als esdeveniments que havien de venir.

Segons el Financial Times, tant Microsoft com News Corp. han declinat fer declaracions. Es comprèn; la qüestió és tan greu que d’arribar a confirmar-se podria ser motiu d’una causa legal.

Foto: Rupert Murdoch per Elysson de Castro a Flickr

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)