Microsoft podria no saber encara com serà definitivament Windows Phone 7 per dins

Compartir

WindowsSerà compatible amb Windows Mobile 6.5, o bé trencarà amb l’existent? Sembla que, malgrat la presentació realitzada en el Mobile World Congress d’enguany, ni la mateixa Microsoft encara ho té clar.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Des de la recent presentació en el Mobile World Congress celebrat a Barcelona durant la setmana passada, no han deixat de sorgir rumors a Internet sobre la propera versió de Windows Phone. Steve Ballmer, estrella mediàtica que va presentar el nou sistema, va insistir especialment en una interfície d’usuari que ha estat completament redissenyada deixant de banda la metàfora d’escriptori fins ara existent en la plataforma mòbil de la companyia de Redmond.

Alguns mitjans han informat sobre una reescriptura completa del codi font base del sistema, un extrem que, particularment, no em va semblar entendre a la conferència de presentació de Ballmer, i encara que el meu anglès no és dolent, podria ben bé ser que m’hagués perdut alguna informació fins i tot tan important com aquesta. Malgrat tot, l’especial insistència i el temps que es van passar de la presentació parlant de la nova interfície i serveis (com Zune i Xbox) en comptes de parlar de les seves propietats, és quelcom sospitós.

La qüestió de com serà internament el nou sistema operatiu per a smartphones de Microsoft no és quelcom fútil; d’això depèn la compatibilitat cap enrere i la quantitat de treball que hauran de desenvolupar els programadors per adaptar les creacions existents a la nova plataforma.

Doncs bé, sobre aquest tema, m’informa una font molt propera a la companyia que Microsoft encara no té clar en quina mesura es podrà reaprofitar el codi font d’allò ja fet, amb la qual cosa es desprèn que la companyia de Redmond tampoc coneix exactament com acabarà sent Windows Phone 7 per dins.

Qualsevol canvi, per menor que sigui, molestarà a la comunitat de desenvolupadors, que fa tan sols un any rebien la notícia de l’entrada en escena de Windows Mobile 6.5, en el qual es canviaven força coses. Un any després, i en bona part sense haver amortitzat el canvi tecnològic, Microsoft torna a realitzar canvis a gran escala en la seva plataforma.

El canvi era necessari; Windows Mobile (Phone, CE o com el vulguin anomenar a Redmond) s’estava quedant tecnològicament estancat, i la seva interfície gràfica d’usuari era autènticament "prehistòrica" per a molts usuaris. El rentat de cara presentat en el Mobile World Congress d’enguany aporta una interfície d’usuari molt clara i neta, d’acord amb les darreres tendències, i un sistema integrat a la Internet social com la resta de les plataformes líders al mercat en aquests moments.

Tot i això, el disposar de com serà la interfície no és obstacle per a què encara s’estiguin acabant de polir detalls sota el capó o acabant de definir certs aspectes. Això també explicaria perquè els primers terminals que emprin Windows Phone 7 sortiran al mercat en dates properes al Nadal del 2010-2011: en no disposar encara d’un sistema acabat, és impossible posar en producció la plataforma fins més endavant. Aquests mesos serviran de banc de proves i per acabar de polir el nou desenvolupament.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)