Microsoft possibilita el desenvolupament per a Android i iOS des de Visual Studio

Compartir

La companyia de Redmond integra Apache Cordova en el seu entorn de desenvolupament.

Segons informa el rotatiu en línia ArsTechnica, Microsoft ha presentat en la seva conferència per a desenvolupadors TechEd la integració d’Apache Cordova en Visual Studio, possibilitant així el desenvolupament d’aplicacions per a dispositius mòbils basats en Android i iOS (Apple, iPhone i iPad).

Cordova és la versió oberta d’un toolkit per al desenvolupament d’aplicacions mòbils anomenat PhoneGap, que permet crear apps amb l’únic requisit de conèixer la programació en JavaScript, HTML i CSS, però podent accedir de manera senzilla a elements del maquinari del dispositiu com la càmera de fotos/vídeo.

La integració de Cordova en Visual Studio ve de la mà de Microsoft, amb la qual cosa els programadors poden crear apps per a smartphones i tablets Android (el programari de desenvolupament inclou, a més, l’emulador) i per a l’iPhone i/o iPad.

Creant un projecte a partir de les plantilles multiplataforma de Visual Studio

Creant un projecte a partir de les plantilles multiplataforma de Visual Studio

Aquest no deixa de ser un anunci sorprenent, ja que encara que Microsoft no ha estat del tot reticent a incloure suport per a altres plataformes en els seus sistemes operatius i eines de programació, tampoc és una cosa que hagi estat sant de la seva devoció.

Sense cap mena de dubte, els canvis a la cúpula directiva amb l’entrada de Satya Nadella, tenen alguna cosa a veure en el nou moviment.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: