Microsoft presenta el nou Messenger 7 per a Mac OS X

Compartir

Permet la realització de vídeoconferencies com a principal novetat.


Redacció iMàtica – La companyia de Redmond continua apostant per la plataforma d’Apple per a determinats productes com la suite ofimàtica Office (sense el gestor de bases de dades Access) i el programa de missatgeria instantània Messenger, del qual aquests dies se n’ha presentat la setena versió per a Mac OS X. Des d’aquest passat 29 d’Abril els usuaris de Mac poden descarregar-se el nou Messenger de Microsoft de manera gratuïta per connectar-se a una de les xarxes de missatgeria instantània amb més èxit i major nombre d’usuaris del món.
 
La principal novetat rau potser en la vídeoconferencia, un servei fins ara no disponible en la versió per a Mac OS del client de missatgeria instantània de la companyia de Redmond, fidel al que sembla una regla no escrita de fer esperar als "maquers" per a gaudir de les mateixes prestacions que tenen al seu abast els usuaris de la versió Windows dels seus productes de programari.
 
Per als usuaris corporatius, s’ha fet especial èmfasi en la compatibilitat d’aquest paquet amb la solució Office Communications Server 2007, el servidor de telecomunicacions (àudio i vídeoconferencia, missatgeria instantània) per a grans empreses de Microsoft. Els usuaris de màquines iMac o MacBook, equipades amb la webcam iSight, podran treure-li partit a aquesta amb el paquet de missatgeria de Microsoft.
 
La gestió de contactes també ha estat millorada, incloent un enllaç amb la tecnologia Bonjour d’Apple que facilita el descobriment de contactes en una xarxa local, i la cerca de nous contactes i entre els ja existents. La integració amb Office 2008 per a Mac ens facilita la inclusió de nous contactes directament a l’agenda d’aquest paquet ofimàtic sense haver d’abandonar la interfície del Messenger o ens permet enviar als nostres contactes arxius de Word directament des d’aquest processador de textos.
 
Pel que fa a l’aspecte gràfic, l’aplicació manté el "look&feel" dels programes de Mac OS X però deixant sentir una certa influència de Vista en els acabats d’alguns botons i controls.
 
La versió mínima del sistema operatiu Mac OS X que haurem de tenir per a instal·lar Messenger 7 per a Mac és la "Tiger" 10.4.9, i no es troba especificat en el seu lloc web si és executable només en els nous Mac basats en Intel o si també està disponible per a les velles màquines PowerPC, malgrat que els comentaris sobre això que aquesta redacció ha trobat per la Xarxa suggereixen que es tracta d’un binari universal executable en qualsevol de les dues arquitectures.

Guillem Alsina