Microsoft presenta la Release Candidate de Hyper-V

Compartir

La nova versió de la tecnologia de virtualització de Windows Server 2008, que inclou les funcionalitats pràcticament definitives, ja es troba disponible per a clients i partners.


Nota de premsa – Madrid, 26 de març de 2008.- Microsoft ha llançat avui al mercat la versió Release Candidate del seu programari de virtualització basat en hypervisor Microsoft Hyper-V. La nova versió inclou les funcionalitats pràcticament definitives del producte, i succeeix a la versió Beta que ja inclou Windows Server 2008 des del seu llançament en el mes de febrer.

Hyper-V proporciona als clients un programari d’infraestructura de virtualització eficient i rendible. El nou producte permet als usuaris reduir despeses operacionals en utilitzar més bé el maquinari ja existent, optimitzar les infraestructures del client i millorar la disponibilitat dels servidors. La versió Release Candidate es pot descarregar de forma gratuïta des de la web http://www.microsoft.com/Hyper-V

"Volem estar segurs que els clients posseeixen les eines necessàries per optimitzar les seves infraestructures de TI (Tecnologies de la Informació) mentre despleguen Windows Server 2008. Hyper-V els ajudarà a consolidar els seus sistemes de TI i que els seus negocis responguin de manera més àgil a les canviants condicions del mercat actual. Fins ara, la virtualització ha estat massa cara i complicada per a la majoria dels clients corporatius, per això menys del deu per cent dels servidors del mercat estan virtualitzats a dia d’avui. El nostre objectiu és que Hyper-V es converteixi en una tecnologia disponible per a tots els clients, econòmica i fàcil d’implementar, al mateix temps que proporciona funcionalitats de gestió de sistemes molt potents, ideals tant per a clients amb entorns de TI virtualitzats com per a usuaris amb entorns tradicionals", ha explicat Bill Hilf, director general de la Divisió de Windows Servers a Microsoft.

Els clients que van començar a provar Hyper-V durant el període Beta al desembre de 2007 -i com a part de les seves instal·lacions de Windows Server 2008- ja estan experimentant la flexibilitat que aporta aquesta nova tecnologia, obtenint més control, una major agilitat i un millor rendiment dels seus sistemes de TI. "Hyper-V és una tecnologia de virtualització més optimitzada i lleugera que la d’altres fabricants, i esperem que ens ajudi a millorar l’ús dels nostres servidors i la gestió del nostre datacenter, especialment en un entorn de clúster com el nostre. En avaluar la nova tecnologia, vam comprovar que ofereix un millor suport a l’hora d’executar diferents sistemes operatius de forma simultània, el que ens ajudarà a consolidar les nostres aplicacions que a dia d’avui corren en una gran varietat d’antics servidors".

El suport als partners

Microsoft està treballant amb els seus partners per ajudar-los a planificar, crear i provar les seves pròpies ofertes basades en Windows Server 2008 Hyper-V, i així cobrir l’àmplia demanda per part dels clients al mateix temps que milloren les funcionalitats de la plataforma.

"Surgient ha vist créixer l’interès dels seus clients per afegir el suport de Windows Server 2008 i Hyper-V al nostre programari de gestió de laboratoris virtuals, de manera que els nostres clients comuns poden fer més eficients les operacions del cicle de vida de les aplicacions, reduint les despeses operatives i financeres", ha indicat Tim Lucas, president i CEO de Surgient. "Els nostres clients necessiten poder replicar la configuració de les aplicacions en laboratoris virtuals usant qualsevol infraestructura física o virtual. Hyper-V de Windows Server 2008 facilita avenços en aquestes àrees pel que estem molt satisfets d’afegir més suport a la nostra plataforma de gestió de laboratoris virtuals", va subratllar el directiu.

Els partners de la indústria del maquinari, entre els quals s’hi inclouen AMD, Dell, Fujitsu, Fujitsu Siemens Computers, Hitachi, HP, Intel, IBM, NEC i Unisys, també estan treballant amb Microsoft per provar i avaluar Hyper-V. Un cop el codi final estigui disponible, aquests partners integraran el suport per a Hyper-V en les seves ofertes de virtualització en la manera que millor encaixi per als seus negocis, incloent la preinstal·lació en servidors, el suport de dispositius, solucions i serveis. Aquestes aliances disminuiran fins i tot més les barreres per als clients que vulguin adoptar solucions de virtualització, fent més fàcil incorporar aquesta tecnologia en les seves infraestructures de servidor.

Sistemes operatius i Llenguatges

La versió Release Candidate aplica a una àmplia llista de sistemes operatius qualificats i provats que, avui en dia, inclou Windows Server 2003 Service Pack 2 (SP2), Novell SUSE Linux Enterprise Server 10, Windows Vista SP1 i Windows XP SP3. El suport per a llenguatges i servidors en hosting s’ha ampliat per incloure les versions de 64-bit (x64) de Windows Server 2008 Standard, Enterprise i Datacenter, amb les opcions de llenguatge disponibles en anglès, alemany i japonès, així com la capacitat de Hyper-V en altres llengües internacionals. La versió final inclourà més opcions de llenguatge. Així mateix, la versió Release Candidate ofereix suport per a més configuracions de maquinari i proporciona un rendiment i una escalabilitat millorats. També inclou l’opció d’instal·lar Hyper-V Manager Microsoft Management Console sobre Windows Vista SP1 per a una gestió remota.

Les capacitats de gestió i desplegament són essencials quan es construeix una infraestructura de virtualització escalable. Gràcies a la suite de Microsoft System Center i a la nova versió de System Center Virtual Machine Manager, disponible durant la segona meitat de 2008, els clients podran gestionar de manera continuada els seus servidors físics i virtuals amb un únic conjunt d’eines compatibles. També podran preveure i configurar ràpidament noves màquines virtuals i centralitzar la gestió de les seves infraestructures virtuals, sense tenir en compte si estan funcionant sobre Hyper-V, Microsoft Virtual Server 2005 R2, VMware ESX Server o VMware Infrastructure 3. La futura versió de System Center Virtual Machine Manager també donarà suport per al hypervisor Xen.

Es preveu que la versió final del Hyper-V estigui disponible a l’agost del 2008, 180 dies després del llançament de la versió RTM (Release to Manufacturing) de Windows Server 2008.

Més informació sobre Hyper-V de Windows Server 2008 a: http://www.microsoft.com/windowsserver2008/en/us/virtualization-consolidation.aspx

Més detalls sobre la versió Release Candidate a: http://blogs.technet.com/stbnewsbytes

Guillem Alsina