Microsoft presenta un Security Essentials 2.0 amb detecció millorada

Compartir

WindowsLa companyia de Redmond millora l’aspecte més feble de la seva solució de seguretat sense penalitzar el baix consum de recursos, el punt que més afalacs ha rebut.

Redacció – De manera molt silenciosa, Microsoft ha fet pública la versió 2.0 del seu paquet de seguretat per a ordinadors domèstics, Security Essentials, en el qual s’ha millorat el motor d’escaneig contra virus com a principal aspecte i entre d’altres novetats.

La publicació d’aquest paquet de seguretat fou polèmica, com gairebé cada nou pas que dóna la companyia de Steve Ballmer. Feia temps que Microsoft no es ficava en el terreny de la seguretat informàtica per a usuaris finals, fet que va provocar algunes crítiques i l’alerta generalitzada dels principals actors del sector, empreses especialitzades en la producció i venda de solucions d’antivirus, firewall, anti-spam, etc. Probablement per aquest sentiment d’alerta i per tal de no ficar-se en més carrerons sense sortida legals, és probable que a Redmond decidissin crear una solució “de mínims”, un paquet amb allò just per tal de cobrir el més necessari per part d’un usuari final però que mai ha destacat en els rànquings de solucions de seguretat de llocs web i revistes que han analitzat aquest tipus de solucions… per a tranquil·litat espiritual d’empreses com Panda Security, McAfee, Kaspersky o Eset.

A més de millorar el motor d’heurística (amb el qual el sistema queda més protegit de noves amenaces), el nou Security Essentials 2.0 s’integra amb el tallafocs (firewall) del sistema, i hi afegeix una eina d’inspecció de la xarxa. Tot això no penalitza un dels aspectes que, de manera unànime, va rebre millors crítiques de la primera edició: l’impacte en el sistema operatiu.

Aquesta mena de solucions de seguretat acostumen a utilitzar gran quantitat de recursos de la màquina, provocant que el sistema es torni més lent i pesat en treballar amb ell. Security Essentials 1.0 no patia aquest problema, essent considerada una solució que millor s’ha adaptat al sistema en aquest aspecte.

Microsoft Security Essentials 2.0 és gratuït per a usuaris finals (domèstics) i corporatius amb menys de 10 màquines, podent ser descarregat des de la web de la companyia.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina