Microsoft proposa una operaci

Compartir

La companyia de Redmond sembla disposada a arribar a qualsevol acord amb Yahoo! mentre un important financer exerceix pressió pel seu compte.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Quan les aigües de l’intent de compra de Yahoo! per part de Microsoft semblaven ja calmades, torna a aixecar-se un vent que les encrespa, animat per les declaracions de Jerry Yang quan es va conèixer que la companyia de Steve Ballmer llançava la tovallola; i és que després de tancar-se en banda amb les xifres de l’oferta, Yang obria lleugerament la porta a Microsoft mostrant-se disposat a parlar. Tot un contrasentit que li ha valgut moltes crítiques però que ara pot resultar en què Yang passi la mà per la cara de tots aquells que fou objecte de les seves crítiques.

De fet, les aigües mai s’han tranquil·litzat del tot, doncs era gairebé unànime entre els analistes la visió d’una retirada estratègica de Microsoft per pensar en noves tàctiques per assaltar de manera definitiva a Yahoo!. En la carta oberta que la companyia de Redmond dirigeix a la seva homònima d’Internet, aquesta aposta per arribar a qualsevol mena d’acord (sense especificar res més) que pugui beneficiar a la seva divisió de negoci en línia. També deixa patent que abandona la idea d’una adquisició total de Yahoo! sense entrar a concretar el tipus d’operació que proposa, el que ha disparat les especulacions sobre una adquisició parcial (és a dir, Microsoft entrant en l’accionariat de Yahoo!).

En qualsevol cas, i amb aquesta proposta sobre la taula, el gegant d’Internet no perdria la seva independència, que sembla ser el que li interessa a Jerry Yang (bé per motius sentimentals, bé per negocis).

Ara la que ha d’estar preocupada és Google, que ha fet certs acostaments a Yahoo! en els últims mesos precisament per impedir l’adquisició d’aquesta darrera per part de Microsoft, el que sens dubte la perjudicaria. I més quan la resposta de Yahoo! ha estat positiva mostrant-se oberta a qualsevol tracte que la beneficiï sense que això inclogui una adquisició total.

Qui és Carl Icahn?

Alguns analistes coneixedors de la situació aposten a què el moviment de Microsoft ha estat fet per acontentar el financer Carl Icahn, important accionista de Yahoo! i que fa uns dies va declarar públicament la seva intenció de canviar completament el Consell Directiu de la companyia d’Internet per vendre-la per una oferta adequada, el que va provocar una dura resposta per part de Yang i companyia.

A més de tenir interessos a Yahoo!, Icahn també té participació en algunes de les companyies més influents dels Estats Units i del món com Blockbuster, Time Warner, Viacom, Western Union, Marvel Comics o Motorola. Precisament, s’especula que la "fuga de cervells" que s’està donant en aquesta darrera i la seva partició en dues empreses diferents, és deguda a la influència d’Icahn, que no agrada a tots.