Microsoft publica eina de seguretat per a plataformes obsoletes

Compartir

WindowsDonada la gran quantitat d’instal·lacions de Windows XP i Windows Server 2003 que encara poden ser vulnerables i que no reben pegats d’actualització, la companyia de Redmond ha decidit llançar una eina global que les protegeixi.

Redacció – Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) 2.0 és una eina gratuïta de Microsoft que estarà disponible al llarg d’aquest mes d’agost i l’objectiu de la qual és el de protegir els equips que funcionen amb versions obsoletes del Windows que ja no reben pegats de seguretat.

Aquests equips, encara connectats a Internet, són les víctimes més fàcils per a tota mena d’atacs que, de poder prendre control d’aquestes màquines, poden acabar comprometent altres equips més actualitzats i fins i tot xarxes senceres.

Malgrat que el seu objectiu primordial són aquests equips ja desactualitzats, EMET 2.0 és també vàlida per a equips que munten una plataforma moderna, com ho demostra la seva disponibilitat en format de 32 i 64 bits, ja que és una eina proactiva que, almenys en teoria, permet protegir els sistemes informàtics contra l’explotació de vulnerabilitats encara no descobertes.

Microsoft ha anunciat la propera disponibilitat d’aquesta eina durant les conferències de seguretat Black Hat que es celebren a Las Vegas (Estats Units).

EMET 2.0 permet protegir binaris compilats contra diversos tipus d’agressions sense haver de recodificar tota l’aplicació novament. A més, s’ha modificat la interfície d’usuari (GUI) respecte a la versió anterior per tal que sigui més senzilla i assequible a usuaris amb qualsevol nivell d’experiència i coneixements en noves tecnologies.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina