Microsoft publica Windows Embedded 8

Compartir

La companyia de Redmond ha posat en línia un complet site amb informació i recursos per tal que qualsevol empresa interessada en crear solucions basades en aquesta plataforma, es trobi ben recolzada.

Com ja és costum en el cicle de vida de qualsevol versió de Windows, Microsoft ha donat a conèixer la versió Embedded (encastada, incrustada) de la seva darrera edició, Windows 8.

Windows Embedded 8 és una versió lleugera del seu homòleg per a màquines de sobretaula i tablets, amb el mateix nucli però del qual se’n poden seleccionar els components a usar per tal de crear una imatge que encaixi a la perfecció amb el maquinari sobre el qual s’ha d’executar i la funció a la qual està destinat.

Per exemple, en el cas de voler construir un servidor de fitxers, podríem usar el sistema base més tot allò relacionat amb els serveis de xarxes, deixant de banda tots els paquets destinats a la reproducció de contingut multimèdia, les ajudes del sistema, i altres que no ens siguin necessaris. D’aquesta manera s’evita la sobrecàrrega del sistema amb processos i tasques que no li corresponen, s’optimitza i accelera el seu funcionament, i es minimitza el risc de fallades de programari i l’existència de forats de seguretat en aplicacions que no necessitarem mai.

Tot i que alguns han experimentat fins i tot amb el seu ús com a sistema operatiu d’escriptori, els Windows Embedded són sistemes destinats al món empresarial per al desenvolupament de, per exemple, terminals punt de venda (TPV) i, en general, màquines destinades a una única funció molt determinada.

Aquesta versió 8 estava disponible des de feia un any en forma de preview, i la que s’ha publicat recentment és la versió final, disponible en dues edicions: Standard i Pro.

En el lloc web que Microsoft ha posat en línia ex-profés per donar a conèixer Windows Embedded 8 hi trobem documentació, vídeos il·lustratius i accés a descàrregues.

Entre els camps als quals es dirigeix Windows Embedded 8 hi trobem, per exemple, el de la salut o e-health (d’electronic health), molt en voga actualment i del que en les darreres fires sectorials n’hem pogut veure una bona representació.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: