Microsoft publica Windows Embedded Compact 7

Compartir

WindowsEs pot descarregar una demo vàlida per a 180 dies i, encara que treballar amb aquesta plataforma requereix certs coneixements, es pot arribar a utilitzar fins i tot com a sistema desktop amb l’avantatge que està més optimitzat per a la màquina a la que es dirigeix.

Redacció – Windows Embedded és, més que una versió més de l’arxiconegut sistema operatiu de Microsoft, un ampli ventall de productes i solucions basades en la mateixa plataforma Windows feta modularizable, de tal manera que un fabricant de dispositius electrònics en pot prendre aquells elements del sistema que necessiti per al seu aparell i no més. Us imagineu un senzill receptor GPS per a automòbils funcionant sota el mateix Windows 7 que teniu al vostre escriptori? Doncs per a cobrir aquestes necessitats tan específiques va néixer aquesta versió.

D’aquesta manera, un fabricant es pot quedar, per exemple, amb el nucli del sistema però sense la seva interfície gràfica per a poder posar la seva pròpia creació adaptada, o extraient el navegador web Internet Explorer del programari inclòs. Tot el potencial d’un Windows que permet executar el programari disponible per a aquesta plataforma però sense el que no es necessita, fet que al seu torn permet “alleugerir” recursos de maquinari.

Hi ha, fins i tot, qui ha arribat a usar aquesta versió del Windows com a sistema d’escriptori, malgrat és un treball realment difícil i només apte per a persones amb un ampli coneixement en informàtica i en la plataforma de Microsoft, ja que cal barallar-se amb quelcom més que simplement descarregar drivers. Però, si es realitza bé aquesta feina, la recompensa és important: un sistema que s’ajusta com un guant al nostre ordinador, ocupa poc espai en disc i la velocitat del qual augmenta en gran mesura respecte a un Windows estàndard.

Aquest experiment que hem comentat en el paràgraf anterior es va realitzar amb una versió demo de Windows XP Embedded Compact que es podia descarregar gratuïtament des del lloc web del producte, vàlida per a 120 dies, amb la qual cosa cada quatre mesos calia reinstal·lar l’ordinador. Aquesta nova versió 7 de Windows Embedded Compact també té una demo descarregable de manera gratuïta des d’Internet, encara que aquesta és més duradora (fins a 180 dies).

La versió Compact de Windows Embedded forma part d’una família més extensa, entre els membres de la qual s’hi compten Windows Embedded POSReady 2009 (aplicacions de comerç electrònic), Thin Client, i Automotive 7.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)