Microsoft recapacita i tindrà activa la descàrrega de la beta del Windows 7 fins al 24 de gener

Compartir

La companyia de Redmond es salta d’aquesta manera el límit autoimposat de dos milions i mig de descàrregues màximes, en una mena de penitència pels incidents esdevinguts per la seva manca de previsió en les infraestructures que caldrien per atendre a tots els usuaris, i que va provocar que la disponibilitat pública de la beta hagués de ser posposada durant vint-i-quatre hores, el que al seu torn va generar una allau de crítiques a la Xarxa.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – La manca de previsió per part de Microsoft del que li podia caure a sobre a causa de l’interès generat per la disponibilitat de la primera beta pública de la propera iteració del sistema operatiu Windows, va provocar un col·lapse a la pàgina que havia d’acollir les descàrregues aquest passat divendres dia 9, el que al seu torn va culminar en el retard indefinit de la descàrrega, que finalment va estar a disposició dels internautes un dia més tard, el dissabte.

Les crítiques van començar de manera immediata i en el mateix bloc oficial de Windows 7, degut sobretot a la inconcreció general per part de Microsoft; en primer lloc sobre l’hora, doncs el màxim que s’havia dit és que seria divendres a la tarda, centrant-se només en un país (els Estats Units) que cobreix cinc fusos horaris de costa a costa incloent-hi Alaska. Això va retenir a molts dels interessats davant de l’ordinador, esperant que la descàrrega aparegués davant dels seus ulls, veient-se obligats per a això a recarregar la pàgina cada cert temps.

En segon lloc, les crítiques es van dedicar a la manera com Microsoft havia disposat que es realitzés la descàrrega, des dels seus servidors centrals, afegint molts usuaris que podrien haver emprat alguna xarxa P2P com ara BitTorrent. Aquesta darrera, té fama a més de ser la "més legal" de totes per a la indústria de la informàtica i dels continguts. De fet, la majoria de les distribucions GNU/Linux que es presenten, es troben disponibles per a descàrrega tant de la forma "tradicional" com en aquests sistemes.

Finalment, la poca informació que, en general, anava oferint la companyia de Redmond, fou un altre dels punts més criticats.

Segons les nostres informacions, el gran nombre de descàrregues d’usuaris procedents de les xarxes professionals MSDN i TechNet fou el motiu que va impedir a Microsoft oferir en el moment prèviament anunciat la descàrrega pública.

Si inicialment s’havia anunciat que els usuaris podrien descarregar aquesta beta fins que el total de descàrregues realitzades arribés als dos milions i mig, en vista de la situació Microsoft ha ampliat aquest termini: serà fins al 24 de gener que els usuaris interessats podran descarregar la primera beta de Windows 7, sense cap més limitació.

Per accedir a aquesta descàrrega només es necessita disposar d’un compte Passport. Aquells internautes que posseeixin un compte de correu electrònic de Hotmail i/o emprin el sistema de missatgeria instantània Messenger, podran utilitzar el seu nom d’usuari i contrasenya per accedir-hi. Aquelles persones que no disposin d’un compte Passport poden donar-se d’alta, essent un procés gratuït i ràpid.

Guillem Alsina