Microsoft renova la gamma de serveis Live

Compartir

Durant les properes setmanes la companyia de Redmond desplegarà una sèrie de nous serveis per a la seva estratègia Live juntament amb la remodelació dels ja existents. L’objectiu és, sense cap mena de dubte -i malgrat que evidentment no ha estat admès de manera oficial- buscar-li les pessigolles a Google en el mercat.


Redacció imatica.org – Microsoft continua amb la seva aposta de fer front a Google en l’espai de la Web 2.0, i per a això llança una nova generació de serveis en línia sota la denominació Live. Aquesta nova generació s’enfronta amb diversos reptes, com per exemple el de conviure i permetre comunicar-se i treballar a persones que utilitzen diversos tipus de dispositius (telèfon mòbil, ordinador PC).

Windows Live Messenger

Els nous serveis de Windows Live s’emmarquen dins de l’estratègia programari+serveis de la companyia de Redmond, fet que suposa una evolució dels models tradicionals de programari, combinant solucions físicament instal·lades en els ordinadors d’escriptori, servidors i altres dispositius amb serveis en línia.

Plataforma integradora de serveis

Microsoft ha volgut facilitar als seus usuaris la tasca de gestionar la seva "identitat digital" a la Xarxa, permetent-los que no només emprin el seu nom d’usuari i contrasenya de Windows Live amb els seus propis serveis, sinó que mitjançant aquests identificadors puguin també gaudir d’altres serveis, fins i tot alguns dels que són la seva competència directa.

És el cas de WordPress, que li fa la competència en el terreny dels blocs personals a Live Spaces, però que també s’estén a Photobucket, Pandora, Twitter o Yelp. Un cas significatiu (per a qui sàpiga interpretar-lo) és el de Flickr, propietat de Yahoo!.

Noves funcionalitats

La finestra Novetats és una de les característiques més rellevants d’aquest llançament. A partir d’ara, els usuaris de Windows Live Messenger, Windows Live Hotmail i de la Pàgina principal de Windows Live, podran mantenir-se al dia de les activitats que altres contactes han realitzat a la Web, no només en els serveis Windows Live, sinó en altres xarxes socials com és el cas de Twitter.

Windows Live Messenger Fotos

Un exemple que il·lustra les possibilitats d’aquesta nova funcionalitat és que els nostres contactes podran veure directament en el seu Messenger com hem actualitzat el nostre estat a Twitter, de la mateixa manera que si modifiquem una foto o realitzem un comentari públic.

Windows Live Messenger, el servei de missatgeria instantània de Microsoft, pateix una remodelació total de la seva aparença facilitant la comunicació i distribució de continguts de manera més còmoda i didàctica per als usuaris, amb noves funcionalitats per compartir fotografies, activitats i jocs, a més d’accés a grups i preferits.

A partir d’ara, i amb aquest programa, es podrà crear un format amb diverses imatges desplegades, anomenades "estats d’ànim" i modificar el que veuen els contactes mitjançant les emoticones emprades en les converses. A més, com a resposta a una de les peticions més freqüents dels consumidors sobre la darrera versió de Live Messenger, es poden incloure hipervincles en els missatges d’estat.

Microsoft presumeix d’una renovada versió de Hotmail més ràpida (fins a un 70%), tot i que a la Xarxa s’han pogut llegir algunes protestes sobre això. La interfície també ha canviat, barrejant elements de la clàssica i la renovada, ambdues disponibles fins ara.

Windows Live Hotmail

Continuant amb Hotmail, aquest servei augmenta fins a 5 GB. la capacitat d’emmagatzematge amb un bonus de 500 MB. si s’esgoten (una cosa ja prou difícil per als usuaris finals), i permet a més consultar bústies de correu d’altres serveis als quals s’hi pugui accedir mitjançant POP.

La Galeria Fotos de Windows Live permet ara reconèixer les cares a les fotos per facilitar el procés d’etiquetar persones. Finalment ens ajudarà a publicar i compartir les nostres fotos en els serveis preferits d’emmagatzematge en línia, i en el cas que sigui a les fotos de Windows Live, les imatges es pujaran etiquetades.

Nous serveis

Juntament amb l’actualització dels serveis existents a la plataforma Live, Microsoft també ha presentat una sèrie de noves funcionalitats per als seus usuaris:

– Windows Live Calendari: un nou servei de calendari que facilita la creació, distribució i gestió de múltiples calendaris, ja sigui personal, amb la família, un equip d’esports o grup d’estudi.

– Pàgina principal de Windows Live: punt d’entrada als serveis Windows Live on els usuaris es mantindran al dia amb avisos dels seus darrers correus sense llegir, propers esdeveniments en el seu calendari, aniversari dels seus amics, i per realitzar el seguiment de les activitats realitzades recentment a la Xarxa per les persones del seu entorn Windows Live i altres xarxes socials. Aquest servei es troba connectat amb “Novetats”.

– Windows Live Moviemaker: permet als clients convertir les fotografies i vídeos en pel·lícules per compartir-les amb familiars i amics a la Xarxa o copiar-les en CD/DVD, o visualitzar-les a través del televisor, un telèfon mòbil o un dispositiu portàtil.

– La meva gent a Windows Live: una llibreta d’adreces centralitzada per a tots els serveis Windows Live que conté les persones que es troben a la xarxa de l’usuari, incloent els seus contactes de Hotmail, els amics del Messenger, els coneguts de Spaces i els seus Grups.

– Els meus grups de Windows Live: un espai ideal per interactuar i col·laborar amb petits grups de contactes del Windows Live. Els usuaris podran des de penjar un anunci a la pàgina de grups, compartir un calendari i fotos, enviar un correu electrònic a tots els contactes, usar Windows Live Messenger per comunicar-se d’una manera més informal i mantenir actualitzats els esdeveniments futurs amb un Calendari compartit.

– Les meves fotos de Windows Live: aquesta nova experiència permet als usuaris connectar-se i compartir amb facilitat fotografies amb les persones que més els interessen. Amb tan sols alguns clics, es poden compartir fotografies, a més de visualitzar les noves instantànies realitzades pels seus contactes.

A més de tots aquests nous serveis es troben: Windows Live Sync, Windows Live FrameiT i els ja existents Windows Live Mail, Windows Live Protecció Infantil, Windows Live Mobile, Windows Live Spaces i Windows Live Toolbar.

Aquesta propera generació de Windows Live, estarà disponible en les pròximes setmanes a través de www.windowslive.com L’actualització es farà de mica en mica completant l’experiència per a usuaris en 56 països i en 36 llengües a principis del 2009. Mentrestant, els usuaris podran descarregar les versions beta de les aplicacions Windows Live a http://download.live.com

Guillem Alsina