Microsoft rep el vistiplau de la UE per incloure l’Explorer en el Windows 7

Compartir

WindowsLa comissària de Competència, Neelie Kroes, ha acceptat la proposta de Microsoft per facilitar als usuaris del sistema operatiu Windows l’elecció del navegador d’Internet que desitgin. Kroes va dir que, amb aquesta solució, espera arxivar aviat el cas obert contra el gegant informàtic per abusar de la seva posició dominant per a tractar d’imposar el seu propi navegador Explorer.

Col·laboradors – L’Executiu comunitari publicarà el divendres l’oferta de Microsoft i demanarà a consumidors, fabricants de programari, productors d’ordinadors i d’altres parts interessades que valorin si la consideren prou bona per tal de garantir que els usuaris puguin triar realment entre els diferents navegadors. Si el resultat és positiu, Brussel·les convertirà els compromisos de l’empresa de Redmond en una decisió jurídicament vinculant i tancarà el cas. El nou sistema es distribuiria als usuaris dos mesos després del dictamen de la Comissió.

Tinc bons motius per a pensar que estem avançant cap a una resolució molt satisfactòria d’alguns greus problemes de competència’, va dir Kroes. ‘L’opinió preliminar de la Comissió és que els compromisos de Microsoft resoldrien efectivament les nostres preocupacions’, va afirmar la responsable de Competència, que va destacar que es tracta de ‘bones notícies’.

La solució que proposa Microsoft consisteix en una pantalla d’inici a partir de la qual els usuaris rebran una explicació sobre el que és un navegador i podran instal·lar fàcilment, si així ho desitgen, rivals de l’Explorer, com ara el Firefox o el Chrome, establir un d’ells com a predeterminat, i fins i tot desactivar l’Explorer. En aquesta pantalla d’inici es podran veure els 12 navegadors més usats a la UE. Tenint en compte que en aquests moments hi ha 5 navegadors, Kroes va ressaltar que aquest sistema deixa molt marge per a l’aparició de nous productes.

El gegant informàtic ‘ha millorat’ la proposta inicial presentada al juliol tenint en compte els suggeriments de l’Executiu comunitari. I a més permetrà que Brussel·les pugui revisar els compromisos en el futur per tal de garantir que els consumidors continuïn tenint la possibilitat de triar entre navegadors, va destacar la comissària de Competència. La Comissió va celebrar a més les propostes addicionals de Microsoft per millorar la compatibilitat dels seus productes amb els dels seus competidors.

L’empresa de Redmond va aplaudir la decisió de l’Executiu comunitari d’acceptar les seves propostes i sotmetre-les al judici d’usuaris i rivals. ‘Per a Microsoft, la decisió d’avui és un pas significatiu cap al tancament d’un capítol de problemes de competència a Europa que ha durat una dècada’, va dir el vicepresident de la companyia, Brad Smith.

L’Executiu comunitari va enviar a Microsoft un plec de càrrecs el 15 de gener de 2009 amb les acusacions d’abús de posició dominant per incloure l’Explorer en el Windows. Brussel·les considera que això perjudica la competència entre cercadors d’Internet, soscava la innovació i redueix les alternatives per als consumidors, ja que Windows està present en el 95% dels ordinadors.

La Comissió Europea ha imposat ja a Microsoft tres multes l’import de les qual ascendeix a gairebé 1.700 milions d’euros. La primera, al març del 2004, per valor de 497 milions d’euros per abús de posició dominant; i la segona, al juliol del 2006, que va pujar a 280,5 milions d’euros, per no oferir a la competència prou informació sobre interoperabilitat.

Al febrer del 2008 va imposar una nova sanció de 899 milions d’euros, la més alta de la història de la UE a una única empresa, per cobrar un preu excessiu per la informació que subministra als seus rivals per tal que puguin fabricar productes compatibles amb el seu sistema operatiu Windows.

Font:

Noticiasdot.com

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)