Microsoft s’alia amb Barnes&Noble per convertir els tablets Windows 8 en lectors d’ebooks

Compartir

En comptes de construir la seva pròpia botiga de llibres a l’estil Apple, la companyia de Redmond prefereix invertir en una aliança estratègica.

Barnes&Noble i Microsoft han anunciat conjuntament la creació d’una nova empresa, de la qual el llibreter nord-americà en posseirà el 82,4% i la multinacional tecnològica el 17,6.

Aquesta subsidiària de Barnes&Noble, de la qual encara no se n’ha decidit el nom -se l’ha batejat temporalment com a Newco per “new company”, nova companyia en anglès- absorbirà els negocis digital i per a l’ensenyament de Barnes&Noble, i tindrà una fluida relació amb aquesta a més de comptar amb presència a les botigues físiques de la multinacional dels llibres.

La col·laboració amb Microsoft es concretarà en diversos punts a més de la inversió econòmica, entre aquests una aplicació per a Windows 8 que permetrà als usuaris d’aquesta plataforma accedir al catàleg de Barnes&Noble, tant de llibres com d’altres publicacions.

Amb aquest moviment, Microsoft es dota d’una oferta editorial complementària, sense integrar-la en la seva botiga d’aplicacions (Marketplace) però que de ben segur ja s’instal·larà per defecte amb el seu sistema operatiu i apareixerà també en tablets i smartphones, just en un moment en el que el negoci editorial digital sembla no tenir sostre.

Estratègicament, Microsoft està obligada a posar a disposició dels usuaris una sèrie de continguts digitals com ara música, llibres o aplicacions, i a Barnes&Noble li interessa estar present en una plataforma tan estesa com Windows, per contrarestar l’omnipresència d’Amazon.

En heretar el negoci digital, la nova empresa també absorbirà el Nook, el lector d’ebooks/tablet basat en Android. La pregunta sorgeix ràpidament: veurem els futurs Nook basats en Windows 8/Windows Embedded?

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: