Microsoft So.cl: hi és perquè hi ha de ser

Compartir

La companyia de Redmond obre la seva xarxa social sense buscar la competència directa amb Facebook o Google+. El motiu? Probablement l’estar present en un camp considerat com a estratègic i dirigir-se a un sector concret com són els estudiants.

Així és la xarxa social de Microsoft

Així és la xarxa social de Microsoft

De fet, Microsoft ja tenia i té quelcom molt semblant a una xarxa social amb els seus serveis Live, ja que creen relacions entre internautes i permeten la compartició i l’intercanvi d’informació. Fins i tot els seus usuaris disposen d’una mena de mur en el qual poden publicar estats i fotografies.

Però la companyia de Redmond no tenia una xarxa social a l’ús tal i com es defineixen actualment aquesta tipus de recursos. So.cl ve a omplir aquest buit i a posicionar-la en un àmbit en què fins ara no estava present directament, només de manera molt indirecta a través del seu suport a Facebook.

Esta última és enemiga acèrrima de Google, i ja se sap la dita popular: “els enemics dels meus enemics són els meus amics”, així que Microsoft és inversora i aliada tecnològica i estratègica de la companyia de Mark Zuckerberg.

Podria So.cl fer malbé la relació entre Facebook i Microsoft en ser vista com un producte competidor? poc probable, almenys, ara mateix. És impossible fer-li la competència a curt termini a Facebook, però a llarg termini el que passarà és imprevisible. Apple i Google també eren molt amigues fins que a la multinacional del cercador se li va acudir llançar Android al mercat i, llavors, la relació es va refredar i va passar a ser d’animadversió.

Entre la gran F social i la companyia creadora de Windows es podria donar en un futur a llarg termini un fenomen semblant, i Microsoft podria veure en aquest llançament la necessitat estratègica de disposar d’un servei que, en qualsevol moment i tenint en compte les circumstàncies, pugui potenciar per fer-li front a Facebook.

Per la seva banda, els nois de Mark Zuckerberg necessiten encara als de Steve Ballmer per combatre a Google, pel què mentre Microsoft no s’excedeixi amb la seva xarxa social, la relació cordial entre ambdues continuarà existint.

So.cl tampoc és nova; de fet, es va posar en línia al desembre de l’any passat però de manera limitada a uns quants usuaris seleccionats, i ara s’ha obert al públic en general.

Aquesta xarxa social uneix diferents fonts d’informació i pretén convertir-se en una mena de tauler de control des del qual controlar totes les novetats informatives referents als nostres contactes i a l’actualitat en general, i sembla que Microsoft la intentarà posicionar especialment dins de la comunitat educativa, buscant aquest segment de públic com a futur usuari. Jugada intel·ligent: aposta a llarg termini (joves alumnes avui, futurs usuaris demà).

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: