Encara que no hi entra malament, Microsoft ho fa tard en el segment dels tablets

Compartir

Nokia i Samsung són dues de les companyies que en el 2012 apostaran per Windows 8 per a llançar nous tablets al mercat.

Samsung Series 7, un tablet basat en Windows 7 del fabricant sudcoreà

Samsung Series 7, un tablet basat en Windows 7 del fabricant sudcoreà

L’any vinent veurem la tan esperada (per a alguns, almenys) entrada de Microsoft en el segment dels tablets. Ho farà amb un Windows 8 compatible amb l’arquitectura ARM per primera vegada en la seva història, i de la mà d’algun dels fabricants de telèfons intel·ligents amb millor reputació i més èxit actualment.

Un d’aquests serà la finlandesa Nokia que, segons informa el rotatiu francès Les Echos basant-se en unes declaracions de Paul Ansellem, llançarà un tablet amb Windows 8 a mitjans any vinent. No ha transcendit cap detall tècnic sobre aquest futur aparell i, de moment, les afirmacions d’Ansellem a Les Echos són l’única confirmació que es té d’ell, però el moviment de Nokia cap a aquest segment és lògic; la simplicitat d’aquests aparells, el maquinari que empren, i les seves plataformes de programari, fan que s’assemblin tant a un smartphone com a un netbook, i tant d’una cosa com de l’altra, Nokia ja en té experiència (encara que més del primer, òbviament).

El segon fabricant que apostarà per la plataforma de programari de Microsoft és Samsung, qui ja disposa d’un exemplar d’aquesta categoria de gàdgets funcionant amb Windows 7, pel què només li serà necessari evolucionar el què ja té per a què pugui córrer bé amb la nova generació del sistema operatiu de Microsoft. Al cap i a la fi, teòricament Windows 8 pot consumir menys recursos que el seu predecessor en determinats formats de maquinari, pel que no hauria de ser gaire problemàtic executar-lo en allò ja existent.

A més, i segons informa PC World Espanya, Samsung va ser l’encarregada de construir el tablet que es va entregar als assistents de la presentació per a desenvolupadors de Windows 8, un Core i5 amb 4 GB. de RAM, pel què la companyia sud-coreana podrà fer un nou dispositiu en un tres i no res.

Si jutgem per marques fabricants, prestacions que tindran els nous aparells, i les crítiques positives generades per la versió prèvia de Windows 8 i, especialment, la seva nova interfície d’usuari, els futurs tablets amb la plataforma de Microsoft sortiran al mercat a un preu alt, orientats principalment a un perfil de públic professional, i això els minarà molt en el mercat d’usuari final que, probablement, optarà per solucions més econòmiques com els tablets basats en Android i, especialment, aquells que estiguin finançats a posteriori amb la promesa de vendre continguts, com el Kindle Fire d’Amazon.

Això serà un dur handicap amb què la companyia de Steve Ballmer s’haurà de barallar, un mercat ja copat i una oferta l’encaix de la qual va orientat a un sector molt concret del mercat. L’objectiu de Microsoft ha de ser el de dominar el mercat al preu que sigui, però amb aquests condicionants previs, és molt probable que es trobi constreta a un escàs percentatge tret que les coses variïn notablement en un futur proper.

La història seria tota una altra d’haver sortit abans, quan el mercat dels tablets encara era incipient i encara quedava espai per a què un altre nou jugador ocupés nínxols de consumidors. Si ho hagués fet amb una versió dedicada de Windows Phone 7, probablement ara la companyia de Redmond estaria jugant amb dues menes de tablets i una base ja establerta al mercat. Tal com ho ha fet, comença des de zero i remuntant la pendent cap amunt, com qui puja una muntanya. Li costarà força establir-se.

 

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: