Microsoft també es queda amb la línia Asha

Compartir

Aquests terminals poden ser estratègics per a la companyia de Redmond en mercats emergents i països en via de desenvolupament.

Terminals Nokia Asha

Terminals Nokia Asha

Un aspecte en el que pocs s’han fixat de l’operació Nokia-Microsoft és que la companyia de Redmond no només es queda amb la fabricació dels smartphones Lumia basats en la seva plataforma de programari Windows Phone, i les marques comercials lligades a aquests, si no que a més també s’ha quedat amb la línia de fabricació de telèfons mòbils, feature phones.

En aquesta línia de terminals hi trobem els telèfons Asha, el sistema operatiu dels quals no és el de Microsoft i les funcionalitats de la qual no arriben al nivell que ofereixen els Lumia, amb un maquinari molt menys potent que aquests darrers. Per tant, cal preguntar-se si serà de l’interès de la companyia de Redmond continuar fabricant-los.

Si bé no empren el seu sistema operatiu, sí que són susceptibles de muntar i permetre l’ús dels serveis cloud de Microsoft. Per exemple, un terminal Asha venut en una de les anomenades “economies emergents” amb Skype inclòs per defecte com a client de VoIP, i SkyDrive com a sistema d’emmagatzemament en el núvol, podria suposar un fre a les gammes mitjanes i baixes dels terminals Android, i dels serveis cloud de Google.

Tant des de Microsoft com des de Nokia, se subratlla l’apartat del comunicat en el que es va fer públic l’acord entre ambdues empreses:

Microsoft també està adquirint la unitat de negocis de telèfons mòbils de Nokia, que atén a centenars de milions de clients a tot el món i va tenir unes vendes de 53,7 milions d’unitats en el segon trimestre del 2013. Microsoft adquireix la marca Asha i la llicència de la marca Nokia per al seu ús amb els actuals productes de telefonia mòbil Nokia. Nokia continuarà posseint i administrant la marca Nokia. Aquest element proporciona a Microsoft l’oportunitat d’ampliar la seva oferta de serveis a un grup molt més ampli a tot el món al mateix temps mentre permet als telèfons mòbils de Nokia convertir-se en un trampolí per a Windows Phone.

Quins canvis podem esperar en la línia Asha per a què, sense deixar de ser telèfons molt econòmics, pavimentin el camí de l’usuari cap a Windows Phone? Potser podríem veure algun Asha amb Windows Phone a un preu molt assequible?

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: