Microsoft també podria estar interessada en entrar en el segment dels televisors ‘intel·ligents’

Compartir

Google, Apple, Amazon i ara Microsoft, entre els que han entrat d’alguna manera i aquells dels qui es rumoreja que podrien fer-ho en un futur, malgrat que de la companyia de Redmond es desconeix amb seguretat si acabarà donant aquest pas o si usarà la seva videoconsola Xbox també com a set-top box.

L'aplicació Skyplayer executant-se en una Xbox 360. Imatge de Mac Morrison a Flickr sota llicència Creative Commons

L’aplicació Skyplayer executant-se en una Xbox 360. Imatge de Mac Morrison a Flickr sota llicència Creative Commons

Ja fa temps que el terreny dels televisors s’ha consumat com un nou camp de batalla entre les principals companyies tecnològiques. Google hi entrava amb la seva plataforma Google TV, basada en Android però amb una interfície dissenyada expressament per a un ús més còmode des del sofà. Però gairebé es pot considerar que aquesta ha estat un fracàs, malgrat que gairebé tots els principals fabricants disposen d’algun model que l’empra. Les claus: poca disponibilitat d’apps a través d’una versió de Play específica per a aquesta plataforma.

En general, els fabricants tendeixen a emprar les seves pròpies plataformes, tot i que estan en marxa intents d’estandardització com la Smart TV Alliance, mentre que altres el que fan és separar el sistema operatiu del televisor en forma de set-top boxes. Aquesta és l’opció per la qual es podria decantar Microsoft, segons informa el Wall Street Journal.

El prestigiós rotatiu econòmic nord-americà afirma, basant-se en fonts no revelades properes al projecte de la companyia de Redmond, que Microsoft ha estat desenvolupant diversos prototips de set-top box per connectar als nostres televisors i reproduir continguts descarregats d’Internet via streaming.

El Journal afirma que el futur d’aquest dispositiu és incert, degut als dubtes que existeixen sobre si podrà coexistir amb la propera generació de Xbox, si les funcions de set-top box s’incorporaran a la videoconsola, o si el llançament d’un dispositiu més barat encara que sigui només amb un subconjunt de les funcionalitats de la Xbox podria canibalitzar el mercat d’aquesta darrera, minvant així els beneficis de Microsoft.

La dels televisors és l’única peça que a la companyia de Steve Ballmer li manca en el seu ventall de productes, disposant de presència en ordinadors, tauletes tàctils i smartphones. El fet de que Google ja estigui present en aquest terreny i de que cada vegada sonin més els rumors que Apple també hi farà la seva entrada*, poden acabar per persuadir Microsoft, malgrat que podem considerar que ja té algun tipus de presència pel fet que l’actual generació de Xbox pot funcionar com a set-top box.

Un dispositiu específic amb funcionalitat més limitada al streaming seria sense cap mena de dubte més econòmic que la consola de jocs, però també menys potent en l’apartat gràfic i de procés, per la qual cosa no satisfaria les expectatives dels amants dels jocs.

Recordem que la companyia de Cupertino ja disposa de l’Apple TV, un set-top box, el que es rumoreja és que traurà al mercat un televisor.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: