Microsoft tanca l’adquisició de Nokia

Compartir

La companyia de Redmond ha superat tots els tràmits legals per a l’adquisició de la divisió de telefonia de Nokia, que es formalitzarà aquest divendres dia 25. Una publicació apunta al canvi de nom de l’empresa adquirida.

Microsoft ha comunicat oficialment la finalització dels tràmits per a l’adquisició de la divisió de dispositius i serveis de Nokia, el que li permet materialitzar definitivament l’operació anunciada el setembre passat.

Malgrat que inicialment no es preveia el traspàs dels actius en línia, finalment les dues empreses han conclòs que el millor és que Microsoft també es faci càrrec del domini nokia.com, que correspon a la divisió adquirida per la companyia de Redmond, i a la que van els propietaris de terminals de la marca finlandesa.

Microsoft gestionarà no només aquest lloc web, sinó també els perfils en xarxes socials que tingui Nokia.

D’altra banda, el blog Nokia Power User ha publicat un presumpte document procedent de Microsoft i dirigit als proveïdors de Nokia, explicant la conclusió del procés d’adquisició i apuntant a un canvi de nom de l’empresa, de Nokia Oyj a Microsoft Mobile Oy.

Això ha estat pres per molts rotatius com una possibilitat que la companyia de Satya Nadella canviï l’històric nom comercial de la marca, descartant Nokia en favor de Microsoft.

El document enviat als proveïdors de Nokia només deixa a entendre un canvi administratiu, no un canvi de marca comercial. De fet, tant des de Microsoft com des de Nokia, s’ha assegurat en el passat el manteniment de la marca finlandesa per la bona consideració que aquesta té entre els consumidors.

És més: si no s’ha canviat en l’acord final, l’anunci inicial garantia que Microsoft mantindria la marca Nokia en el mercat per, almenys, deu anys. Una altra cosa és que el nom fiscal de l’empresa canviï per motius pràctics, el que no necessàriament redundarà en una modificació visible de cara als consumidors.

Tanmateix, i com gairebé tot en aquesta vida, si convé, tot és negociable.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: