Microsoft: una de freda i una de calenta en la telefonia mòbil

Compartir

LG podria desmarcar-se de la plataforma de programari de la companyia de Redmond mentre que Sony podria abraçar-la.

Segons el rotatiu sud-coreà Korea Herald la multinacional LG podria aturar indefinidament el llançament de nous terminals equipats amb Windows Phone, el darrer desenvolupament de Microsoft per al sector dels smartphones.

Segons el rotatiu, un alt executiu de LG hauria afirmat que la companyia es vol centrar en el desenvolupament i llançament de terminals Android, deixant momentàniament de banda la comercialització de terminals Windows, tot i que continuarà “investigant i desenvolupant” en aquesta direcció.

L'LG Optimus 7 amb Windows Phone

L'LG Optimus 7 amb Windows Phone

És a dir, després de l’Optimus 7 amb Windows Phone de LG, no veurem cap altre terminal amb aquesta plataforma fins a nova ordre, tot i que es treballarà en aquest sentit de portes endins del fabricant, si els rumors s’acaben confirmant.

Aquesta explicació hauria estat feta per un alt directiu de la companyia en un acte amb la premsa, però no semblen haver estat confirmades oficialment per la multinacional sud-coreana. Podria tractar-se, doncs, d’un globus sonda d’LG per calibrar la reacció del mercat, o bé d’una sortida de to de qui va pronunciar aquestes paraules.

El Korea Herald també parla d’un viatge “llampec” de Steve Ballmer a Corea del Sud, que el rotatiu afirma pot estar relacionat amb aquests rumors. Segons aquesta versió, Ballmer es reuniria amb directius del fabricant asiàtic.

No s’expliquen els motius que tindria LG per adoptar aquesta decisió si finalment es confirma, però podria ser la d’estalviar esforços apostant per la que actualment és la plataforma guanyadora (Android), i quedar-se a l’espera “veient-les venir” per tornar a pujar al carro de Windows Phone si aquest sistema comença a donar mostres de recuperació al mercat.

¿Sony puja al carro?

Al mateix temps emergeixen rumors tampoc confirmats a la web sobre un futur smartphone de Sony que empraria la plataforma programari de Microsoft.

Aquest terminal recordaria en gran mesura a l’Xperia X1 de Sony Ericsson, amb teclat QWERTY i enfocat al mercat professional.

En hores baixes en el seu negoci en general i més encara en la seva divisió de telefonia, la multinacional japonesa està obligada a fer alguna cosa diferent per trobar una sortida als seus terminals seduint al públic. En aquest sentit, buscaria capturar una part de l’audiència que opta per Windows Phone.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: