Microsoft va poder voler comprar Nokia

Compartir

Segons afirma el Wall Street Journal, recentment ambdues empreses han participat en converses d’alt nivell, però el preu demanat i la caiguda de la finlandesa en el mercat han acabat essent un llast massa gran per arribar a bon port.

Fa temps que es rumoreja sobre les suposades intencions de compra de Microsoft sobre Nokia però, fins a la data, res s’ha concretat ni anunciat públicament. Ara, el rotatiu econòmic nord-americà The Wall Street Journal afegeix més llenya al foc, afirmant que recentment ambdues empreses s’han assegut a la taula de negociacions amb l’objectiu de tancar un acord pel qual la companyia de Redmond adquiriria la divisió de fabricació de terminals mòbils de la marca d’Espoo.

L’impediment per tancar l’acord ha estat doble: d’una banda, el preu demanat per Nokia (la quantitat del qual no ha transcendit) i, d’una altra, la declinant quota de mercat de la finlandesa.

L’article del Journal és aprofitat pels seus autors per repassar la història recent de Nokia des de l’entrada de Stephen Elop en el lloc de CEO. Elop, qui havia treballat per a Microsoft durant molts anys, és vist per molts com un ‘torpede’ a la línia de flotació que els nois de Steve Ballmer han llançat contra la companyia finlandesa per acostar-la a Microsoft i, en darrera instància, facilitar la seva compra.

Entre les dades que aporta el Journal figura el 79% de les vendes de terminals Windows Phone que deté Nokia, amb un 2,8% del mercat global de smartphones, i els rumors dels que ja es feia ressò també el rotatiu econòmic sobre la intenció de Microsoft de llançar el seu propi terminal de telefonia, en un moviment semblant al què ja va fer anteriorment amb el tablet Surface. L’adquisició de la divisió de fabricació de dispositius mòbils de Nokia podria permetre a Microsoft fabricar els seus propis aparells, ja siguin smartphones, tablets, o fins i tot formats híbrids en el futur (en el seu moment, la finlandesa també va llançar un netbook).

Actualment, les accions de Nokia valen una desena part del valor que van arribar a tenir poc abans de 2008, moment en què l’iPhone d’Apple va irrompre en escena canviant totalment el panorama dels telèfons mòbils intel·ligents.

Als Estats Units, la quota de mercat de Nokia mai ha estat res de l’altre món, el que dificulta encara més la penetració de Windows Phone. Microsoft podria voler-li donar a la marca un “segell nord-americà” que fes als seus clients del país més propicis a l’adquisició d’aquests terminals. Pel que fa als altres fabricants com Samsung o HTC, aquests disposen d’uns pocs models que munten la plataforma de programari de Microsoft, més que res models “de cortesia” amb la companyia de Redmond.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: