Microsoft vol oferir un complet navegador web per a dispositius m

Compartir

Suport per a multimèdia i aplicacions RIA acostaran l’Internet Explorer mòbil a l’alçada de Safari o Opera. La companyia de Redmond també ha presentat la versió 6.1 del seu sistema operatiu per a dispositius mòbils.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – La companyia de Redmond vol seguir-li la petjada molt de prop a Apple que actualment domina el panorama tecnològic dels navegadors web per a dispositius mòbils amb la seva versió de Safari. Pocket Internet Explorer està actualment per darrere en tecnologia i en popularitat de Safari i d’Opera.

D’ençà dels primers dispositius mòbils amb capacitat de navegar per Internet, els homòlegs dels navegadors web per a aquesta mena d’aparells no han tingut les mateixes possibilitats per a renderitzar les pàgines web que visiten. Com a conseqüència, la pràctica majoria dels llocs web es veu en els nostres dispositius mòbils distorsionats o incomplets.

La versió de Safari per a l’iPhone i l’iPod Touch és el primer navegador mòbil que renderitza les pàgines web per a què es vegin de la mateixa manera que en un ordinador de sobretaula, suportant nombrosos estàndards fins ara fora de l’abast dels browsers mòbils -almenys en la major part de la seva implementació- com els fulls d’estil CSS.

A la fira CTIA que es celebra aquests dies a Las Vegas (Estats Units) i en la qual s’exhibeix bona part de la indústria de la telefonia mòbil nord-americana i mundial, Microsoft ha donat a conèixer els seus plans per a una versió d’Internet Explorer Mobile que estarà a l’alçada de Safari i que permetrà gaudir de la Web en tota la seva esplendor en els nostres telèfons i PDA’s.

En primer lloc, es podran veure les pàgines completes, el que ja ens indica que disposarà d’una funcionalitat de zoom semblant a la què ofereix el Safari mòbil. La multimèdia i les aplicacions RIA són altres dos aspectes dels quals fins ara la navegació mòbil per Internet ha prescindit. Amb el nou Internet Explorer Mobile, els internautes podran accedir a llocs que emprin Silverlight, Adobe Flash i veure vídeos H.264 .

S’espera que el nou browser estigui a punt per enviar als constructors de dispositius mòbils en algun moment del tercer trimestre d’enguany, i que puguem veure el primer telèfon o PDA que l’utilitza a finals del 2008.

Windows Mobile 6.1

L’anunci del nou Internet Explorer Mobile ha eclipsat fins i tot l’anunci de la revisió del sistema operatiu que li dóna vida, Windows Mobile 6.1 . En aquest s’han introduït canvis destinats a millorar l’experiència d’usuari en ambients corporatius.

Així doncs, ens trobem amb millores en la gestió dels esdeveniments des de la Home Page, ja que des d’un sol lloc podem respondre a recordatoris a la nostra agenda, trucades perdudes o altres tipus d’esdeveniments. Aquesta centralització també és palesa en la configuració de les connexions, ja siguin aquestes WiFi, Bluetooth o GPRS.

Els telèfons equipats amb aquesta nova revisió del sistema operatiu per a dispositius mòbils de Microsoft podran ser vistos al mercat a partir del segon trimestre de 2008.

Guillem Alsina