Minix organitza concurs per desenvolupar apps en Android per a TV

Compartir

Fins a 5.000 dòlars per al guanyador d’un concurs amb el qual Minix pretén pal·liar l’escassetat d’aplicacions preparades expressament per set-top boxes.

Minix Neo X7, el darrer set-top box de la companyiaDins l’ecosistema Android, la majoria de les apps estan dissenyades tenint en compte la pantalla d’un smartphone i, per tant, disposant els elements gràfics de manera que siguin accessibles de forma còmoda i pràctica en una pantalla de no més de 6 polzades aproximadament. D’aquestes, moltes s’adapten també a la pantalla més gran d’un tablet (entre 7 i 11 polzades habitualment), i poc a poc s’han anat publicant versions optimitzades per a tablet fins arribar a un bon nivell d’aquestes disponible a Google Play. Però l’ús d’Android s’expandeix a segments fins ara no contemplats, com els televisors, per als quals encara manquen apps.

La mateixa Google ho va intentar amb una plataforma basada en Android però que diferia del sistema estàndard i homogeni de tablets i smartphones, com és Google TV, i ha tingut un èxit escàs degut en gran part a una botiga d’aplicacions bastant reduïda, ja que les apps han ser creades expressament per a aquesta plataforma de programari. En canvi, i deixant de banda els sistemes propietaris d’alguns fabricants de smart TV, molts fabricants de set-top boxes han optat per usar l’Android estàndard (i en la seva majoria, en la forma stock Android, és a dir, sense afegits a la interfície gràfica que Google proporciona amb aquest sistema) però segueixen tenint un problema: manquen apps optimitzades per funcionar amb televisors.

A més de la mida de pantalla, més gran que en un tablet, les apps també han d’estar preparades per a uns dispositius d’entrada que no contemplen l’ús d’una pantalla tàctil, si no comandaments a distància, teclats i ratolins, de manera que la interfície gràfica ha d’estar preparada per ser utilitzada còmodament des d’aquest tipus de dispositius.

Per fomentar la creació d’aquest tipus d’aplicacions, Minix (un dels principals fabricants de set-top bosex basats en Android amb la seva sèrie Neo) ha llançat un repte als desenvolupadors: un concurs amb premis de 1.000, 2.000 i 5.000 dòlars respectivament per als qui quedin tercer, segon i guanyador respectivament.

Les apps presentades han de mostrar una interfície d’usuari que sigui senzilla per a navegar i efectiva en utilitzar el comandament a distància dels dispositius Minix, han de tenir una estètica acurada i ser innovadores.

El termini d’admissió de candidatures s’obre avui mateix, divendres dia 13, i es tancarà el proper 9 de febrer. Després d’això, Minix escollirà cinc finalistes, i el guanyador es donarà a conèixer el 3 de març després d’una votació dels membres del fòrum de desenvolupadors de Minix entre aquests cinc finalistes.

El concurs es complemetará amb el sorteig de cinc Minix Neo X7, el set-top box més potent i actual de la companyia i que analitzarem en aquesta mateixa publicació en breu. A aquest sorteig hi podran concursar tots els participants del concurs l’aplicació dels quals hagi aconseguit almenys un vot.

Els interessats poden visitar els fòrums de Minix per a més informació.

Actualització 17/12/2013: l’organització ha posat en línia un SDK per a la realització de les apps.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: