Mira i recorda, manifest per les fotos antigues

lookandremember
Compartir

Avui ens expressem més en imatges i vídeos. Pot ser perquè tenim menys paciència o, simplement, perquè tenim una càmera gairebé professional a la butxaca sempre. Fins i tot les aplicacions de compartir fotos com Instagram han arribat a la Generalitat. Però, no hem perdut l’emoció de fer i gaudir d’una foto?

Fa uns anys teníem només 36 oportunitats per obtenir la foto perfecta. Fotos que s’estalviaven durant unes vacances senceres. Cada esdeveniment amb el seu àlbum recollit en fundes de plàstic. Jo de la meva infantesa crec que tinc en total 30 fotos blanc i negre i me les estimo moltíssim, tot just perquè són tan poques. I no només que l’únic límit que tenim cap a la foto perfecta és el temps, però també tenim diversos efectes i filtres que ens ajuden fer la realitat millor del que la veiem.

Però encara que les nostres fotos actuals freguen la perfecció, els manca emoció. Ja no tenen la mateixa importància que abans, només són una altra forma de comunicació instantània. No les fem per recordar, les fem per compartir un moment o un esdeveniment quan passa, per gaudir-lo aleshores i després perdre’l de vista a l’historial.

A #4YearsFromNow, la conferència dedicada a les start-ups, hem descobert el concepte Look and Remember, que ens permet escollir les nostres millors fotos de la nostra vida, i fer-ne un àlbum que segueix les èpoques que hàgim viscut. No només et torna el sentiment del full, però també els nervis i la curiositat de veure totes les fotos i els dibuixos. Perquè els llibres personalitzats són complementats amb símbols i imatges que representen les principals històries de les èpoques que hagis viscut.

Físics o digitals, sempre hem de tornar a navegar pels records i no deixar-los perduts en una aplicació després que hem rebut tots els m’agrades esperats. O millor encara, podem fer-ne una selecció amb els millors, perquè no ens aclapari mirar milers de fotos i selfies. Així, no només gaudirem nosaltres de tots els records i moments importants, si no que els amics també tindran ganes de repassar-los amb nosaltres i tornar a compartir en el món material, no només a través d’un botó.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: