Mobile World Congress 2008 – L’any del v

Compartir

La minvant oferta de companyies del sector em fa pensar (i ho argumento amb una raó de pes) que el públic encara no reclama de forma massiva veure imatges en moviment en els seus dispositius.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Des de fa dos o tres anys, una màxima del 3GSM (aquest any reanomenat a Mobile World Congress) és que aquest és l’any del vídeo en el mòbil. I malgrat tot, aquest any de l’eclosió de la imatge en moviment a les pantalles dels dispositius més petits no acaba d’arribar. Quins en són els motius?

Al meu entendre, bàsicament podem trobar un motiu; encara que hi pugui haver diverses circumstàncies conjunturals, la principal causa de que l’àudio (sigui música o podcasts) guanyi sobre el vídeo en les preferències dels usuaris és que mentre que podem anar caminant pel carrer mentre escoltem una cançó o un programa de ràdio, és molt difícil -per no dir impossible- fer el mateix mentre es veu un programa de televisió o una pel·lícula… almenys sense córrer un perill físic real.

La possibilitat de reproduir i veure vídeos es reserva per als desplaçaments en vehicles dels quals no en som el conductor (tren, autobús, avió), pel que va bé tenir-lo doncs en un moment o altre tots som passatgers, però no serà el més emprat.

I tot i això, l’organització de l’esdeveniment sembla entestar-se en organitzar certàmens de cinema per a telèfons i dispositius mòbils i a continuar "venent-nos la moto" que aquest any si, la gent començarà a veure pel·lícules gravades i emissions de TV en el mòbil. Per sort per a tots, són molts els jugadors que s’han adonat que això ha de ser una aposta secundària.

Li veig més futur en el terreny del vídeo mòbil als PMP’s (Portable Media Player), més ben preparats amb més capacitat d’emmagatzematge i pantalles més grans. Definitivament, una cosa que sí ficaria en el meu equipatge per a un viatge llarg.

Llavors què és el que triomfarà?

Continuarem amb un domini absolut de l’àudio, almenys a Europa i Sud-amèrica (territoris que conec més), mentre els serveis de networking en línia guanyen alguns punts però sense arribar a endur-se’n un tros significativament gran del pastís. I així ens quedarem fins al Mobile World Congress del 2009.

Queda poc més d’un any per saber si m’equivoco…

Guillem Alsina