Mobile World Congress 2008 – LG busca la millora en la interf

Compartir

La companyia sud-coreana ha presentat diversos models de telèfon mòbil, entre els quals en destaca un per substituir el tradicional teclat per una superfície tàctil programable i que varia la seva interfície en funció del programari que s’estigui executant en aquell moment al telèfon, facilitant d’aquesta manera la interacció de l’usuari amb l’aparell.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – L’LG-KF600 substitueix el tradicional teclat numèric present a la part inferior de la majoria de telèfons mòbils per una pantalla tàctil en la qual es desplega un teclat virtual que canvia segons la funció del telèfon a la qual estiguem accedint.

Fins ara, i amb tots els telèfons mòbils, hem de recordar quin botó del teclat numèric activa cada funció determinada com per exemple fer una foto amb la càmera o baixar el volum del reproductor de música, pel que molts telèfons inclouen petits joysticks més o menys aconseguits.

LG ha preferit substituir completament el teclat físic, encara que no estar mancat de teclat numèric, però aquest es virtualitza. El KF600 inclou el que LG ha anomenat l’InteractPad, una superfície tàctil sobre la qual es dibuixa el teclat numèric per marcar, però que quan passem a utilitzar la càmera de fotos o el reproductor de música, canvia d’aspecte per passar a presentar-nos uns controls més adequats i intuïtius d’acord amb l’aplicació que estiguem emprant.

Quan premem aquests botons virtuals, el telèfon vibra i emet un so semblant al de la pulsació d’un botó físic, per a així fer més versemblant l’experiència de l’usuari al que és el toc i reacció d’un botó físic.

El KF600 fou presentat aquest passat dilluns dia 11 en el marc del Mobile World Congress de Barcelona per la companyia coreana juntament amb altres models nous com el Viewty o el KF510. Entre altres característiques, i a més de l’InteractPad, inclou càmera de fotos i vídeo de 3,2 Mpx, reproductor MP3, ràdio FM i connectivitat Bluetooth.

Guillem Alsina