Mobile World Congress 2008 – Nokia aposta per la integraci

Compartir

Un servei de xarxa social basat en la compartició de fotografia i vídeo, i la nova versió de l’aplicació de mapes, els plats forts de la presentació de la companyia finlandesa en el Mobile World Congress de Barcelona.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – A més de la típica presentació de nous terminals pròpia de qualsevol gran companyia en aquests esdeveniments, la finlandesa ha volgut aproximar a la premsa especialitzada present en el Mobile World Congress 2008 la seva idea del que serà la integració del concepte de la Web 2.0 en el mòbil, i com aquest dispositiu es relacionarà amb l’ordinador.

Per a això, Nokia ha creat una comunitat en línia batejada com a Ovi, la finalitat de la qual és posar a disposició dels usuaris les eines necessàries per a què comparteixin continguts, especialment de vídeo i fotos.

Ovi, en definitiva, sembla l’aposta de Nokia per entrar en les xarxes socials amb un pes específic propi i facilitat pels milions d’usuaris dels seus terminals que es compten a tot el món.

Per a més informació sobre Ovi, podem anar a la seva pàgina principal a www.ovi.com , mentre que si volem registrar-nos com a usuari, podem entrar a share.ovi.com .

Noves formes de navegar en els mapes

La multinacional finlandesa també ha presentat la versió beta de Maps 2.0, la seva aplicació de navegació i orientació, en la qual es redissenya la seva interfície d’usuari, s’hi afegeixen imatges per satèl·lit (estil Google Maps) i, en els nous terminals també presentats a la fira com el 6210 Navigator, que inclouen brúixola, ens mostra la direcció en la qual estem caminant en cada moment per a què ens puguem orientar, a més d’informació d’importància per poder-nos situar com poden ser les identificacions de parcs o carrers adjacents. El paquet es completa amb detallades guies interactives de ciutats.

Per a més informació i descàrrega de la versió beta de Maps 2.0 de Nokia podem anar a

Nokia Beta Labs – Maps 2.0 Beta
http://www.nokia.com/betalabs/maps

I terminals

Evidentment, a imatge i semblança del que fan tots els altres grans fabricants del sector, Nokia també ha presentat nous models de terminal a la trobada barcelonina. Es tracta concretament dels models 6620 Classic, 6210 Navigator (el primer amb GPS integrat i brúixola), l’N78 i l’N96. Aquests dos últims entren en la categoria de smartphone per les seves funcions avançades.

Més informació:

Lloc web de Nokia
http://www.nokia.com/

Guillem Alsina