Mobile World Congress 2008 – Sony Ericsson presenta l’XPERIA X1

Compartir

La seva semblança amb la sèrie Communicator de Nokia és un clar indicador de a qui vol fer la competència.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Més que la mateixa Sony Ericsson, qui s’ha encarregat de presentar el nou membre de la "joint venture" sueco-japonesa és Microsoft, empresa que sembla estar realment encantada que aquest gegant de la indústria de la telefonia mòbil passi a formar part del seu ecosistema de partners, tenint en compte el seu suport a Symbian i a la interfície UIQ.

L’X1 és un smartphone professional amb teclat QWERTY lliscant, pantalla de 3" i uns acabats immaculats. A diferència de la sèrie Communicator, i en tenir teclat lliscant, la pantalla exterior és l’única de què disposa. Quan el teclat es troba amagat, el telèfon mostra una interfície tàctil (malgrat que també disposa de punter per a més precisió) conformada d’acord amb nou panells. Cada panell és personalitzable i es pot adaptar a una aplicació concreta o a un grup d’elles.

L’XPERIA X1 està concebut com una màquina per a treballar-hi però també per a gaudir d’un centre d’oci multimèdia portàtil.

La principal característica d’aquest smartphone (i si no fos així, no hauria estat presentat per la companyia sueco-japonesa en conjunció amb Microsoft) és que el sistema operatiu que l’equipa és un Windows Mobile, atraient així a aquest potent consorci al camp de la companyia de Redmond. I pot ser que aquest exemplar sigui només el primer d’una fructífera aliança.

Amb Sony-Ericsson, Microsoft amplia de dues a quatre empreses que treballen amb el seu sistema operatiu entre els primers deu fabricants del món, i segons les xifres presentades per la mateixa companyia de Redmond, ja es venen més terminals amb Windows Mobile que amb el sistema de Blackberry o l’iPhone. I tot i això, "misteriosament" han obviat fer comparacions amb el nombre de smartphones equipats amb Symbian o Linux, aquest darrer un sistema molt popular als països asiàtics.

L’XPERIA X1 començarà a ser venut durant la segona meitat del 2008, i és només la primera mostra del que serà la nova sèrie de la companyia, de la qual vindran més models.

Altres característiques destacables del nou telèfon de Sony-Ericsson són:

– connectivitat Wi-Fi
– mode de connexió com a dispositiu d’emmagatzematge massiu
– connector USB
– càmera de 3,2 Mpx amb zoom digital, capacitat per a gravar vídeo i autofocus
– mans lliures integrat
– possibilitat de realitzar vídeotrucades
– navegador web mòbil de nova generació, capaç de renderitzar les mateixes pàgines web que veiem en un ordinador de sobretaula
– sintonitzador de ràdio FM

Més informació:

Nota de premsa anunciant l’XPERIA X1
http://www.sonyericsson.com/cws/corporate/press/pressreleases/pressreleasedetails/globalx1-20080210

Guillem Alsina