Mobile World Congress 2008 – Zeemote, un comandament per a v

Compartir

Inclou un petit joystick i dos botons programables, acostant l’experiència de joc mòbil a la d’una vídeoconsola o un ordinador.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – El Zeemote es connecta a qualsevol telèfon mòbil compatible amb l’estàndard Bluetooth 2.0, i requereix d’una mínima preparació del joc per part del programador per ser operatiu. En catàleg ja compten amb companyies de la talla d’Eidos o SEGA Mobile que ofereixen suport per al comandament en jocs com Lara Croft Tomb Raider, Sonic the Hedgehog, o Helistrike 3D.

L’experiència de joc que proporciona és semblant a la d’una vídeoconsola, salvant les distàncies i el fet que ha estat concebut per a ser usat amb una sola mà mentre que amb l’altra aguantem el telèfon.

A la part superior del dispositiu hi trobem un joystick amb el qual controlar la direcció en la qual es mou el personatge del vídeojoc al qual estiguem jugant, a on disparem o, en general, controlar qualsevol mena de direccionalitat que necessitem per al desenvolupament del joc. Aquest joystick està pensat per ser usat amb el polze.

A la part davantera del comandament comptem amb dos botons programables per realitzar accions com ara disparar o accionar objectes (dependrà sempre del joc). El comandament s’alimenta mitjançant dues piles AAA, i és prou petit per dur-lo en una butxaca del pantaló o la jaqueta.

Jugar amb el Zeemote (i ho dic per experiència pròpia) és sinònim de comoditat. L’acció d’un joc (en el meu cas un d’un helicòpter amb el qual havia de destruir vaixells enemics) és més suportable si no s’ha d’emprar el petit teclat del mòbil a mode de comandament, el maneig del qual amb dos dits (habitualment els polzes) és dificultós amb l’excepció d’aquells terminals preparats específicament com a vídeoconsola portàtil (exemple: Nokia N-Gage). En forma de resum, podria dir que el Zeemote permet centrar-se en el desenvolupament de l’acció del joc per deixar de pensar en com jugar-hi o en com en resulta d’incòmode fer-ho en el mòbil…

Per a aquells interessats, dir que el comandament encara no es troba a la venda, i que no té tampoc data de sortida al mercat.

Més informació:

Zeemote
http://www.zeemote.com/

Guillem Alsina