Mobile World Congress 2012, això ja és passat

Compartir

Un cop finalitzat l’esdeveniment de l’any a Barcelona, toca un resum global. Després de veure Windows 8 Consumer Preview, la força xinesa, Nokia revivint, Android envaïnt el MWC i Apple atacant amb la presentació de l’iPad 3.

Resum Global

Ja s’ha acabat. El Mobile World Congress acaba la seva etapa aquest any a Barcelona fins el següent al nou recinte de l’Hospitalet. Què ens ha deixat aquest congrés? Doncs l’aposta clara en la renovació de terminals d’Android, la resurrecció de Nokia, Facebook espantant a Google i la mala jugada d’Apple presentant la data de sortida de l’iPad 3 tot just Google començava la seva keynote.

Un resum breu però per a què us en feu la idea. Aquí els teniu detallats cada dia i intentarem fer-ho millor en entrades posteriors un cop els nostres companys hagin tingut temps de reflexionar i aportar la millor part d’ells per explicar-ho.

Diumenge 26

Huawei presenta el primer quadcore del mercat amb el Huawei Ascend D quad i amb més bateria Huawei Ascend D XL, un terminal que canviarà la direcció de l’empresa xinesa.

Sony amb la recent adquisició a Ericsson de la seva part en la joint venture que ambdues mantenien, presenta els terminals Sony Xperia P i Sony Xperia U, detalls a la vista amb marca Sony.

HTC amb una presentació detallada sobretot amb la càmera presenta HTC One, després l’HTC X i l’HTC V. Renovant l’empresa amb tocs d’Ice Cream Sandwich amb la capa Sense 4.

Dilluns 27

Primer dia del Mobile World Congress ha estat com cada any el dia més dur de tots. Totes les empreses internacionals volen estar en boca de tothom i així ha estat. Hem iniciat el matí amb dues rodes de premsa de Nokia i ZTE respectivament, on l’empresa finlandesa ha presentat el seu model PureView 808 amb un sensor de 41 megapíxels. Ha satisfet les expectatives generades a priori. ZTE, el gegant xinés ha presentat terminals per parar un tren i volen arribar a ser en el 2015 la tercera marca de vendes internacionals.

Asus, mentre, presentava el ja rumorejat fa un any per nosaltres, el PadFoneAsus aposta per la integració telèfon-tablet amb el terminal PadFone i el seu accessori que el transforma en un tablet de 10 polzades.

Facebook ha entrat en el Mobile amb ganes de marcar una guerra amb GoogleAPIs estandarditzades per al desenvolupament d’aplicacions en entorn web, un sistema de pagaments amb el mòbil independent de plataforma, i tot això amb ampli suport dins de la indústria. I en la keynote ha apuntat a connexions més enllà del terminal, confirmant la tendència ja apuntada en el CES, es diversifiquen els dispositius connectables i exploten els mercats emergents. Opera renovava la versió per a Android i Symbian, renovava la vista de la botiga digital i introduïa Mini Next.

Després hem anat a l’esdeveniment de premsa de Sony Espanya, Torre Catalunya, hi hem pogut observar les bones sensacions després de completar la compra i formar Sony Mobile, a part de provar els terminals. Al mateix moment que Vodafone a la sala annexa a Sony presentava entre altres coses, Joyn, el competidor a Whatsapp de les operadores.

I per acabar el dia hem assistit a l’esdeveniment internacional del Mobile Sunday a l’Hotel Rey Juan Carlos I de Barcelona. Glamour i moltes empreses punteres com Texas Instruments, Gorilla Glass, Box.net, ZTE, Samsung Mobile, Lenovo, Speck, Enterproid, MHL, Nokia i moltes més han mostrat més detalladament els seus productes dins d’un ambient perfecte.

Dimarts 28

El Mobile World Congress de Barcelona ha evolucionat d’una manera molt diferent. Era el dia dels desenvolupadors. Moltes empreses han decidit apostar per saber, formar i mimar els desenvolupadors.

L’empresa de processadors i xips Qualcomm ha apostat per presentar la nova generació de processadors, la cinquena. El gegant del mercat ha explicat en roda de premsa com és que els processadors escalfen tant el terminal i que amb els seus terminals no passa el mateix.

Després hem tingut temps per voltar per la fira i aconseguir entrevistes que us anirem aportant durant els dies següents a la fira.

Després, gairebé per finalitzar el dia, hem anat a la keynote de Google amb Eric Schmidt com a plat fort. Però ens ha impactat a tots saber que Apple havia enviat la invitació als mitjans de comunicació per a la presentació del nou iPad.

Google ha començat la keynote explicant el navegador per a Android, Google Chrome que de moment només està disponible per a Ice Cream Sandwich. Podeu trobar l’article complet.

Dimecres 29

Justament aquest, un pèl més complicat sobretot a la sortida per un conflicte entre els Mossos d’Esquadra i els estudiants que es manifestaven.

Primerament, una part de l’equip ha assistit a la roda de premsa de Yoigo on el CEO, Johan, ha elevat molt l’autoestima de Yoigo i preparen un 2012 amb: creixement de clients fins als 3,5 milions, més beneficis amb la xarxa de dades i són la primera empresa d’Europa en presenta una tarifa especial per a consum de VoiP.

Després del gran esdeveniment i bon gust de boca en sortir d’allà hem analitzat el micro-xip que fa que el Huawei Ascend Q quad emmudeixi el teu voltant per tenir una conversa perfecta.

Ford ha proposat fer un pas més: en comptes d’aprofitar tant un terminal que al cap i a la fi és per trucar, per què no presentem un sistema a l’interior del cotxe? Doncs si, podeu trobar més informació a la web.

Just al mateix moment de la keynote de dimarts es van donar a conèixer els terminals,tablets i programes guanyadors del Mobile Awards i com a reclam tenim el Galaxy SII com a terminal i l’iPad 2 com a tablet. Si voleu més informació teniu l’article complet aqui.

I per últim, Windows 8 ha pujat a l’escenari del Mobile World Congress i ha enamorat. Tothom parla de la nova versió, Consumer Preview, que ja està disponible per a descarregar i nosaltres, www.imatica.org en català, hi hem estat en directe retransmetent l’acte en viu per Twitter.

Tot just després de Microsoft, i en un esdeveniment privat, Dolphin Browser presentava les novetats dels seus navegadors. Incorporava la veu per interactuar amb ells.

Yoigo ens informa que no participarà de moment en el projecte Joyn en privat, per tant és una exclusiva de www.imatica.org. Què us sembla això? Opineu com ells, que no incorporà res de nou i no triomfarà de moment?

 

 

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: