Moltes apps Android podran córrer en Jolla sense canvis

Compartir

La companyia finlandesa Jolla, que presentava la setmana passada el seu primer terminal homònim, indica que està en converses amb diversos fabricants i operadores, malgrat que sense revelar quins.

Primer terminal Jolla amb Sailfish OS

Primer terminal Jolla amb Sailfish OS

Potser no hi hagi exactament un ‘Pla B’ per seguir si a Jolla li falla l’experiment que representa el llançament del seu primer terminal sota el mateix nom de l’empresa, però segons ens van confirmar des de la startup finlandesa, aquesta es troba en converses tant amb fabricants de terminals per a incloure Sailfish OS en altres smartphones, com amb operadores per incloure en els seus catàlegs de smartphones el terminal Jolla. Degut a l’estat de les negociacions, des de Jolla no ens han pogut confirmar cap nom.

Un altre assumpte tractat ha estat el de les apps Android. Sense entrar en detalls tècnics, des de la companyia finlandesa ens indiquen que moltes de les apps del sistema del robot verd correran sense necessitar cap canvi en Sailfish OS, però que aquells desenvolupadors que vulguin guanyar en velocitat (la qual cosa ja ens fa pensar que el mode d’execució d’apps Android serà una mica més lent que les apps natives) podran portar d’una forma molt senzilla els seus desenvolupaments al sistema natiu, existint àmplies guies per a dur a terme tal tasca.

Sobre el microprocessador emprat pel telèfon, un punt no aclarit en el moment de la seva presentació, Jolla tampoc ha volgut pronunciar-se, indicant només de manera vaga que Sailfish OS ha estat provat amb les principals arquitectures emprades avui en dia.

Finalment, i pel que fa a la localització del terminal, des de Jolla ens han indicat que la internacionalització és important per a la seva estratègia, i que el sistema permet d’una manera molt senzilla la localització a diversos idiomes o països, però sense concretar si estarà disponible en català.

La vaguetat de les respostes pot portar fàcilment a pensar que el terminal Jolla és, per ara, només un prototip per al qual no s’ha decidit encara el model concret de processador que finalment s’escollirà, depenent de com vagin les converses amb els fabricants i sabent, això sí, que serà de doble nucli.

De la mateixa manera, la prereserva podria estar funcionant com a indicador d’on està generant més expectació el terminal per a després llançar-lo de manera efectiva en tals mercats.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: