Mor l’artífex de Commodore

Compartir

Als 83 anys i després d’haver passat també per una altra mítica marca com és Atari.

Jack Tramiel. Imatge cortesia de Wikimedia Commons

Jack Tramiel. Imatge cortesia de Wikimedia Commons

Jacek Trzmiel fou un dels milions de nois més que durant la segona guerra mundial va ser internat pels nazis en un camp de concentració. Supervivent d’Auschwitz, va emigrar als Estats Units, on es va anglicitzar seu nom a Jack Tramiel.

Al seu país d’adopció, Tramiel va fundar una companyia per importar màquines d’escriure, però que passaria a la història de la microinformàtica de vuit bits de la dècada dels vuitanta: Commodore.

Si la famosa empresa que es troba al darrere dels no menys famosos Amiga, el nom de la qual renaixia recentment, fou obra d’aquest pioner que, en el camí cap als ordinadors també va vendre màquines registradores i calculadores electròniques.

Després d’abandonar Commodore a mitjans dels vuitanta, Tramiel va fundar la seva pròpia empresa que va acabar sent absorbida per Atari, i ell va passar a formar a formar part de la directiva d’aquesta darrera, de la qual se’n va retirar a finals dels noranta per jubilar-se definitivament del món de la indústria tecnològica.

Els seus últims anys han estat vinculats a la memòria històrica d’aquells que van morir en els camps de concentració nazis.

Tramiel va morir als 83 anys. Aquests dies la indústria li ret tribut.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: