Morts sobtades dels terminals Samsung Galaxy SIII

Compartir

Si el vostre terminal de cop i volta no s’encén, no us deixa entrar al mode “download” (o, en cas de fer-ho, no us permet instal·lar res), o encén fent un bucle quan apareix el logotip de Samsung, és possible que en sigueu un dels afectats.

Samsung Galaxy S III

Samsung Galaxy S III

Aquest problema afecta des d’usuaris amb telèfons que van totalment de sèrie tal com van ser comprats, fins a usuaris més avançats amb telèfons rootejats o amb ROMs “customitzades”.

Per ara a XDA-Developers n’estan intentant treure l’aigua clara, ja que fins al moment Samsung no s’hi ha volgut pronunciar, segurament perquè ja tenen prou feina amb l’error de seguretat que ha aparegut als terminals amb processadors Exynos 4210 i Exynos 4412, que fa que un programa malintencionat pugui tenir accés total de lectura i escriptura a les dades internes del telèfon.

Tornant al tema de les morts sobtades del Galaxy SIII (que, per cert, utilitza un processador Exynos 4412), també hi ha pàgines web espanyoles a on s’està fent un seguiment. És el cas d’HTCmania, a on mitjançant un recompte d’usuaris d’aquest telèfon, ja s’ha pogut fer un llistat d’una setantena d’afectats.

Agafant dades d’aquesta mateixa web, les sospites van cap al carregador de corrent original, però també hi ha usuaris que no l’han fet servir mai i han patit el problema. Queda clar, doncs, que s’haurà d’esperar, ja que tret que el problema sigui de la placa base, les dades que fins ara es tenen no ajuden a crear un patró de seguiment de la causa o causes possibles.

En la part positiva, si és que es pot dir d’alguna manera, tenim que el telèfon entra en garantia encara que el terminal s’hagi rootejat o s’hi hagi instal·lat una ROM “costumitzada”, necessitant enviar el terminal al SAT i esperant les dues setmanes (o un mes) de mitjana que poden trigar en enviar un nou model. Ja que el més probable és que el problema sigui de la placa base del telèfon i aquest disposa de memòria d’emmagatzematge interna, des d’imatica.org recomanem que els posseïdors d’aquest terminal feu còpies de seguretat de les vostres dades de la manera habitual.

Si voleu saber el percentatge de risc que teniu en tot això, només cal que premeu *#12580*369# al vostre terminal. Un cop fet això, veureu cinc línies d’informació en pantalla. Us heu de fixar en les dues darreres, RF Cal: (data de fabricació) i HW Rev: (versió de la placa base). Si la data de fabricació és del maig, juny o juliol, teniu un alt risc de patir aquest problema. Si, a més, la vostra placa és una 1.100 aquest risc es més elevat, ja que en un principi son les plaques afectades.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: