Motorola busca reintegrar-se entre els grans fabricants de terminals gràcies als nous models basats en Android

Compartir

AndroidEl fabricant nord-americà ha anat de mal en pitjor en vendes, tot i que la seva cotització borsària s’ha recuperat parcialment des del març. Per superar aquesta situació, Motorola ha presentat un nou terminal basat en la plataforma Android promoguda per Google, i que és només el primer d’una sèrie.

El nou Motorola CLIQ basat en AndroidGuillem Alsina (guillem@imatica.org) – Motorola busca remuntar la pèrdua de públic que ha anat patint al llarg dels darrers anys i que l’ha portat de ser una companyia de referència en el disseny i venda de terminals de telefonia a ser un jugador més, perdent moltíssima quota de mercat fora de nord-amèrica. La puixança dels fabricants asiàtics encapçalats per HTC, Samsung o LG entre d’altres, i l’espectacular entrada d’Apple en el mercat amb l’iPhone, ha convertit un sector abans dominat per la mateixa Motorola, Nokia i Ericsson (ara associada amb Sony però anteriorment treballant de forma independent), en un terreny de joc més fragmentat i amb un nombre més gran de jugadors.

Per pal·liar aquesta situació, Motorola busca entrar novament en el joc amb nous models que siguin atractius per als possibles compradors, confiant en la plataforma Android per a diferenciar-se de la seva competència, ja que per ara només HTC sembla estar apostant amb una certa força, mentre que els altres han presentat i estan presentant “el seu” model Android, sense realitzar una migració massiva cap a aquest sistema. És de suposar que el factor que Nokia sigui la posseïdora de Symbian, ha fet decidir a Motorola a traslladar-se a la plataforma promoguda per Google.

El primer model presentat al públic i que porta per nom CLIQ sembla anar a ocupar el mateix segment de públic al què va dirigit el Nokia N97, pel seu format (incloent teclat retràctil QWERTY en format apaïsat i pantalla tàctil que ocupa tota la part davantera), i per vendre’s com un telèfon social que facilita l’accés a les xarxes socials més de moda actualment, llista encapçalada per l’omnipresent Facebook. Fins i tot ofereix un panell principal personalitzable molt semblant al què disposa el terminal de Nokia. Entre els panells personalitzables del Motorola CLIQ, trobem alguns per accedir a la ja esmentada Facebook, Twitter o MySpace.

També inclou la tecnologia MOTOBLUR, que permet al CLIQ fer amb la informació dels contactes el mateix que el nou WebOS de Palm permet fer al Pre: sincronitzar la seva informació entre unes quantes fonts online. Així la informació dels contactes podrà intercanviar-se des d’un sol lloc (el nostre telèfon) amb el nostre compte de correu electrònic (Gmail, per exemple), xarxes socials (Facebook) i l’agenda del mateix terminal.

És difícil preveure el resultat que aquest nou terminal i els vinents llançaments tindran en el mercat, però poc o res de nou aporten respecte a terminals ja existents. El seu punt fort podria estar en el preu, quelcom que haurem de veure a mesura que es vagin anunciant els contractes amb les operadores. Motorola sembla interessada en atraure al públic jove més tecnòleg, que busca prestacions en el seu telèfon per estar “always on”, sempre al corrent del què passa entre les seves amistats online, a més de tenir una bona qualitat de reproducció en àudio i vídeo.

El proper llançament d’aquesta nova línia de Motorola serà el DEXT, molt semblant en aparença i funcionalitats al CLIQ. La borsa ha reaccionat favorablement a aquesta presentació amb un important repunt de les accions de la companyia nord-americana.

Amb el teclat desplegat 

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)