Motorola busca revolucionar la manera en la que interactuen smartphone i portàtil

Compartir

CES 2011A més de presentar el seu esperat tablet Xoom, el fabricant nord-americà també ha mostrat una estació de connexió en forma de portàtil per a un telèfon mòbil que permet treballar amb la comoditat d’una pantalla d’11 polzades i un teclat ampli, transformant el nostre smartphone en un portàtil en tota regla.

CES 2011

Atenció: el present text es troba protegit per la llicència que podran trobar al final del mateix. En un període no superior als tres mesos, podrà ser trobat sota la llicència copyleft habitual.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Cansat de passar documents de l’smartphone a l’ordinador i viceversa? o de sincronitzar-los, encara que sigui emprant eines que simplifiquen molt aquesta tasca? Doncs sembla que a Motorola també s’han acabat cansant d’això mateix, i han decidit fer que el telèfon sigui l’ordinador. Literalment.

La solució Laptop Dock permet connectar el nostre smartphone a una estació de connexió (dock) en forma de portàtil (no un qualsevol, si no el que ofereix Motorola amb l’adaptador adequat) i utilitzar el telèfon realment com a ordinador. Anem per parts.

L’ecosistema que permet treballar així està composat de tres potes: d’una banda, el smartphone Atrix 4G amb processador de doble nucli i sistema operatiu Android, per l’altra el Laptop Dock que consisteix en una carcassa de portàtil amb pantalla de 11,6 polzades i un dock a la banda del darrere en el qual hi encaixa l’Atrix 4G, sense capacitat de procés independent, i finalment una estació multimèdia pensada per connectar-se a un televisor d’alta definició.

La peça més simple és potser aquesta darrera. Es tracta simplement d’una base sobre la qual connectar el telèfon, amb sortida de vídeo i àudio (HDMI), tres ports USB per a connectar perifèrics com un teclat i ratolí sense fils o unitats d’emmagatzemament. Un cop inserit el telèfon en aquesta base, el conjunt es converteix en un pràctic reproductor multimèdia des del qual podem veure pel·lícules en alta definició o escoltar música.

El smartphone és la següent peça del nostre trencaclosques. El Motorola Atrix 4G és un terminal basat en Android 2.2 (probablement actualitzable a 2.3) que munta un processador nVIDIA Tegra 2 de doble nucli amb cadascun dels cores “corrent” a 1 GHz, 1 GB. de RAM (física) i 16 GB. d’emmagatzemament intern més 32 en tarja microSD.

Finalment, arribem a la “joia de la corona” del conjunt, el Laptop Dock. Aquesta estació que ja he descrit breument proporciona una pantalla d’11 polzades i un teclat confortable. A la part del darrere disposa de l’estació d’ancoratge en la qual es col·loca l’Atrix 4G. No disposa de capacitat operativa per ell sol, emprant el telèfon com a CPU. Té instal·lat, això sí, un firmware basat en GNU/Linux que inclou el navegador web Firefox en la seva versió 3.6 .

Laptop Dock, vista lateral
Laptop Dock, vista lateral

Un cop connectat el smartphone, podem treballar amb ell com si fos un ordinador portàtil en tota regla.

Detall de la connexió entre telèfon i Laptop Dock
Detall de la connexió entre telèfon i Laptop Dock

Xoom, molt bonic però… un tablet més

Encara que personalment valoro com a molt més innovador el Laptop Dock, la gran estrella de Motorola per als mitjans és, sens dubte, el tablet Xoom. Amb una pantalla de 10,1 polzades, processador nVIDIA Tegra 2, munta Android 3.0 “Honeycomb”, del qual en porta actualment una prerelease.

La connectivitat ve donada per un mòdul 3G que serà actualitzable a 4G amb un canvi de maquinari. Probablement el mercat nord-americà vegi aquesta primera versió, mentre que a Europa arribi més tard i ja directament amb el mòdul 4G en comptes del 3G.

Tot i que realment és molt bonic, pràctic, i el sistema operatiu (amb una interfície personalitzada) es veu molt usable, al meu parer el Xoom no deixa de ser un altre tablet més, que fóra del programari (i no és l’únic que sortirà en breu en el qual s’hi inclou Honeycomb) no és més destacable que altres exemplars semblants de diferents companyies.

Copyright (c) 2011 www.imatica.org
Tots els drets reservats. Es permet la lliure reproducció del titular de la notícia, així com la citació de la URL dins del servidor www.imatica.org sota qualsevol circumstància, però sense reproduir total o parcialment cap altra part del text sense l’autorització explícita per part de l’autor o el mitjà

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)