Motorola i Google hauran de proporcionar informació sobre Android a Apple

Compartir

Un jutge nord-americà ha dictaminat que, en el cas que enfronta a Motorola contra Apple, la primera haurà de proporcionar informació sobre Android i l’operació de compra per part de Google, a la seva competidora Apple. La històrica fabricant nord-americana es defensa afirmant que la major part d’aquesta informació és propietat de Google, una empresa diferent tot i l’adquisició, i que la resta és superflu per a Apple.

Rètol a l'entrada del Googleplex a Mountain View, Califòrnia. Imatge d'Ardo191 publicada a Wikipedia sota llicència Creative Commons

Rètol a l'entrada del Googleplex a Mountain View, Califòrnia. Imatge d'Ardo191 publicada a Wikipedia sota llicència Creative Commons

Dictada sentència en una de les nombroses causes legals que té a Apple asseguda als tribunals contra alguns dels seus directes competidors en l’arena dels smartphones, en aquest cas la també nord-americana Motorola (un altre cas, més mediàtic, és Samsung). I aquesta sentència ha estat favorable a la companyia de la poma mossegada.

Motorola és obligada a proporcionar informació tant per la part que respecta al sistema operatiu Android, com de la seva adquisició per part de Google, que recordem l’any passat va comprar la divisió Mobility en una operació que va ser aprovada per la Unió Europea i les autoritats federals nord-americanes aquest passat febrer.

Motorola es defensa al·legant que la informació sobre Android és propietat de Google, no seva, i que malgrat l’absorció, ambdues es mantenen com a dues companyies separades i independents, i que des de Motorola no es pot obligar Google (que no està directament implicada en el judici) a revelar tal informació. I, sobre l’operació de compra, des de Motorola s’al·lega que tal informació no té rellevància per a Apple.

Recentment, Motorola Mobility va perdre un judici contra Apple a Alemanya sobre la manera en què l’usuari passa les fotografies a la galeria fotogràfica dels seus smartphones amb Android, i es veurà obligada a retirar tots els terminals que queden a les seves mans, en distribuïdors i en botigues que incloguin aquesta versió del programari.

Apple fou pionera en la introducció comercial d’un smartphone amb pantalla multitàctil, el primer iPhone i, després d’aquest, tots els fabricants han imitat en major o menor mesura aquest aparell. És lògic en una indústria, la de les noves tecnologies, en la que tots s’han copiat o inspirat (la línia divisòria és massa tènue a vegades) els uns dels altres en major o menor mesura. La mateixa Apple va prendre la idea de l’entorn de finestres per al model Lisa de Xerox.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: