Motorola podria estar preparant un m

Compartir

Un anunci publicat per la multinacional nord-americana en un lloc web podria haver revelat les seves intencions, encara que de moment no han estat admeses oficialment.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Segons revela el lloc web de la comunitat en línia AndroidGuys (com el seu nom indica, relacionada amb tot el que envolta a la plataforma lliure basada en GNU/Linux per a telefonia mòbil), Motorola estaria buscant un responsable de projecte per dur a terme alguna cosa relacionada amb el sistema operatiu Android i les xarxes socials.

Aquesta revelació parteix d’un anunci trobat en el servei en línia Coroflot, una comunitat de dissenyadors en la qual s’hi pot penjar un portfoli dels treballs realitzats i respondre als anuncis que publiquen grans companyies. En el text d’aquest anunci (que he buscat però no he pogut trobar en el lloc web esmentat) hi deia:

"Com a Dissenyador Sènior d’Interacció, vostè serà responsable de liderar i participar activament en el concepte, disseny, documentació i desenvolupament de les interfícies d’usuari dels nostres productes mòbils incloent-hi el nostre nou Android Social Networking SmartPhone. Liderarà les sessions de ‘pluja d’idees’ i treball, revisions d’usabilitat i innovació i altres fòrums de desenvolupament del disseny. A més de la seva responsabilitat primària en el lliurament d’un gran disseny, també s’espera que vostè sigui el mentor d’altres dissenyadors, proporcionant la seva experiència a la resta de l’equip".

El resum, doncs, és clar per a alguns: Motorola està ultimant els detalls d’un telèfon mòbil amb Android enfocat a l’ús de xarxes socials. I com podria ser aquest telèfon? Per començar, dir que tot el que pugui escriure sobre aquest terminal són especulacions. A partir d’aquí, probablement el dispositiu seria multitàctil (quelcom cada dia més habitual en el sector de la telefonia mòbil), amb una gran pantalla davantera, càmera de fotos/vídeo, i accessos directes a l’escriptori per accedir al perfil del Facebook, Hi5, i utilitzar serveis de geoposicionament.

De forma ràpida hauríem de poder pujar les imatges preses amb la càmera al nostre compte de Flickr, actualitzar el nostre bloc (resideixi a Blogger o a qualsevol altre servei o tinguem el nostre propi hosting) i el nostre compte de Twitter, pel què cada aplicació hauria de comptar amb les opcions adequades; així, per exemple, al crear un nou SMS podríem dirigir-lo ràpidament al servei Twitter, o en haver disparat una foto poder penjar-la al Flickr amb tan sols un moviment dels nostres dits, o el mateix per a un vídeo al YouTube.

Motorola no ha declarat res sobre això, i evidentment no es disposa de detalls concrets sobre aquest futur terminal, ni tan sols es sap amb certesa si existeix. El que es dóna gairebé per segur és l’interès real de la companyia nord-americana en Android, que és vist per molts analistes com una possible sortida a la crisi per la què està travessant Motorola.

Guillem Alsina