Motorola podria haver adquirit empresa fabricant de Linux per a dispositius mòbils

Compartir

LinuxL’operació s’estaria mantenint fins ara en secret. L’objectiu: disposar d’una plataforma pròpia com tenen Nokia, HP (Palm webOS) i Samsung.

Redacció – Tot i estar apostant fort per Android durant els darrers mesos, Motorola podria estar en via de desenvolupar el seu propi sistema operatiu per a alguns dels seus propers models de smartphones, seguint la mateixa estratègia d’apostar a unes quantes plataformes que amb anterioritat han seguit Nokia (Symbian i Maemo/MeeGo), Sony Ericsson (Android, Symbian, Windows Mobile/Phone), o Samsung (Bada, Android, Windows Mobile/Phone). Aquesta nova plataforma podria ser realitzada a partir de GNU/Linux, el camí més fàcil i ràpid actualment.

Per ara, això només són hipòtesis sostingudes pel rumor que la companyia nord-americana ha adquirit l’empresa Azingo, fabricant d’una plataforma GNU/Linux per a telefonia mòbil. Hi ha dubtes sobre si encara s’està en converses o bé l’operació ja s’hauria tancat, però ni l’una ni l’altra part han admès res al respecte.

Amb un futur de la telefonia mòbil centrat en els smartphones i les aplicacions en línia, sembla que estratègicament és indispensable per a les grans companyies disposar de la seva pròpia plataforma de sistema operatiu tot i que molts d’aquests fabricants afirmen que el sistema operatiu deixarà de tenir la importància que ha tingut fins ara.

Azingo disposa d’una plataforma completa que inclou el sistema operatiu, middleware, aplicacions d’usuari i SDK’s per a la programació. A partir d’això, Motorola només hauria d’adaptar la plataforma als seus terminals i centrar-se en crear una comunitat de desenvolupadors prou dinàmica com per atraure a més empreses i desenvolupadors independents als seus terminals que la competència directa.

Motorola ha estat un dels fabricants que es va mostrar més disgustat amb el llançament del Nexus One per part de Google i el tracte deferent que aquesta última sembla estar proporcionant a HTC, pel que no seria d’estranyar que, a més de voler guanyar independència respecte a la multinacional del cercador, el fabricant nord-americà vulgui castigar a aquesta per la seva incursió en el món de la comercialització de terminals.

Es dóna la circumstància de que Azingo és membre Core de la Fundació LiMo, mentre que Motorola n’és associada. L’adquisició de la primera per part de la segona pot deixar sense un membre d’un cert pes a la Fundació, permetent de pas que ACCESS hi guanyi més pes.

Recordem un cop més que, fins al moment, l’operació de compra d’Azingo per part de Motorola no deixa de ser un rumor sense confirmar.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina